Undă verde pentru 27 de spitale cu finanțare din PNRR. Cristian Bușoi: O șansă uriașă pentru modernizarea sistemului de sănătate din România

România va beneficia de finanțarea a 27 de spitale prin fonduri din PNRR. „Îmi exprim speranța că toate proiectele care au primit undă verde pentru finanțare să fie duse la bun sfârșit, în termenul foarte strâns al PNRR.” a transmis Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spusă că sprijinul oferit reprezintă „o șansă pentru un sistem de sănătate mai bun, mai competitiv, mai aproape de nevoie reale ale pacienților. Ministerul Sănătății a publicat în urmă cu puțin timp lista cu cele 27 de spitale care vor primi finanțare din PNRR. Salut decizia Ministerului Sănătății și îmi exprim speranța că toate proiectele care au primit undă verde pentru finanțare să fie duse la bun sfârșit, în termenul foarte strâns al PNRR.

„Pacienții din România au dreptul la asistență medicală de cea mai înaltă calitate, iar medicii noștri merită să aibă la dispoziție aparatura necesară și condițiile de lucru optime pentru a salva cât mai multe vieți. Deși selecția a trebuit fi făcută dintr-o lista prestabilită de 49 de spitale, listă ce putea fi mai cuprinzătoare și mai obiectivă, salut faptul că cele 27 de spitale alese acoperă regiuni geografice importante ale țării, acoperă patologii diverse și vin în sprijinul real al pacienților, în acord cu adresabilitatea din zonă”, a transmis Cristian Bușoi.

„Avem oportunitatea de a investi 5 miliarde de de euro în modernizarea și consolidarea sistemului sanitar și a cercetării din domeniul sănătății în următorii ani. Sunt la dispoziția României fonduri europene împărțite pe două direcții majore: Fondul de Redresare și Reziliență, ceea ce la nivel de țară înseamnă PNRR și Programul Operațional de Sănătate, aprobat de Comisia Europeană, la sfârșitul anului trecut”, a mai adăugat liberalul.

Acesta a declarat și că „România are nevoie de aceste investiții. Este important să fim mai determinați ca niciodată pentru a accesa fondurile pentru modernizarea sistemului sanitar”, scrie psnews.ro.