Un schelet a fost descoperit în Roma și se crede că este al Andreei Rabciuc, suceveanca dată dispărută în 2022, în Italia

De peste un an, Andreea Rabciuc, fostă campioană la tir sportiv, a fost dată dispărută în Italia. Recent, scheletul unei femei a fost descoperit pe un șantier din Roma și există un indiciu că ar putea fi al sucevencei.

Scheletul unei femei descoperit pe un șantier din Roma ar putea fi cel al Andreei Rabciuc, aceasta fiind una dintre concluzii după ce colierul găsit asupra rămășițelor umane ar putea aparține tinerei românce 28 de ani, rezidentă în Jesi, în provincia Ancona, dispărută la 12 martie 2022. Astfel, procurorii de caz au dispus examinarea ADN.

Potrivit publicației italiene Roma Today, există o ipoteză legată de scheletul găsit pe șantierul din via Ettore Fieramosca, în Casal Bertone.

În timp ce curăța terenul, excavatorul a scos la lumină scheletul care se afla în interiorul unui șanț de drenaj. O legătură cu cazul Andreei Rabciuc este sugerată de un colier găsit asupra rămășițelor, care ar putea corespunde celui purtat de aceasta, semnalat în Capitală după dispariția sa, potrivit Roma Today.

Dispărută din martie anul trecut, primele informații despre o posibilă apariție a ei au sosit de la Roma. O fată, cu o șuvițe vopsite în albastru, tatuaje, piercinguri. Semăna cu Andreea, dar apoi nu a existat nicio potrivire.

Filmul dispariției Andreei Rabciuc

Andreea Alice Rabciuc a avut o viață normală, obișnuită. Avea prieteni, pasiuni, un loc de muncă, „dar după ce a întâlnit persoanele nepotrivite, viața ei s-a dus de râpă”, declara partenerul mamei sale pentru presa din Italia.

Avea vârsta de 27 de ani în momentul dispariției sale. Ultima dată când a fost văzută se afla în rulota parcată în curtea fermei Montecarotto, din provincia Ancona, alături de proprietarul Francesco, prietena Aurora și logodnicul ei Simone.

Potrivit publicației italiene QDM Notizie, situația din acea noapte dintre vineri și sâmbătă, în urmă cu un an, din ceea ce a reieșit ulterior, este una turbulentă.

Andreea s-a certat toată noaptea cu prietenul ei Simone care apoi decide, la ora 5:20, să meargă să cumpere bere cu Aurora în orașul Jesi.

A plecat singură, fără telefon și bani

La întoarcere, însă, Andreea, care între timp a rămas în rulotă cu Francesco, într-o convorbire video cu Aurora, a devenit și mai agitată. Voia să plece, iar telefonul era în mâinile prietenului ei Simone care încearcă să o împiedice să plece. Andreea voia să o sune pe prietena mamei sale pentru ca aceasta să vină să o ia.

Dar Andreea a decis să plece, de una singură, fără niciun ban în buzunare și fără telefon, spre localitatea Moie. Cert este că din acea dimineață de sâmbătă, 12 martie 2022, nu se mai știe nimic despre ea.

Căutări ample au avut loc în primele șapte zile de la dispariia sa, până când echipele de voluntari au renunțat pe parcurs.

Primul punct de cotitură în acest caz, totuși, a venit la o lună de la dispariția sa, pe 13 aprilie: cei care au fost cu ea în acea seară, la fermă, au fost chemați la sediul Companiei de Carabinieri din Jesi.

Simone a fost, așadar, anchetat cu ipoteza unei infracțiuni de răpire și își va încredința apărarea avocatului Emmanuel Giuliani. Investigațiile au fost conduse de carabinieri și coordonate de procurorul Irene Bilotta, care au cerut deja două prelungiri.

Românca și-a sunat tatăl, în Spania

Între timp, rulota a fost confiscată, inclusiv două jachete ale lui Simone, mașina sa și cea a mamei sale .

Investigațiile au continuat, dar încă nici urmă de Andreea, între timp complotul lua amploare.

Cu o seară înainte, Andreea îi spusese fostului ei iubit, Daniele, că vrea să scape de toată lumea, că vrea să-și schimbe viața.

Cei doi își fixaseră o întâlnire, dar apoi ea a lipsit pentru că a vrut să petreacă o ultimă seară cu Simone.

Daniele, pe de altă parte, se afla cu prietenul său Omar într-un bar din Jesi, unde au stat până la opt dimineața, înainte de a merge fiecare spre casa lui.

În acea seară, Andreea l-a sunat și pe tatăl ei, care se afla în Spania de 20 de ani, dar el dormea și nu a răspuns apelului. Cu două săptămâni în urmă, ea îi mărturisise că are probleme.

Presa din Italia spune că mama ei, Georgeta, nu a încetat să spere că Andreea, oriunde s-ar afla, se va întoarce într-o zi.

Mama ei nu a încetat să spere că Andreea se va întoarce într-o bună zi

Presa din Italia spune că mama ei, Georgeta, nu a încetat să spere că Andreea, oriunde s-ar afla, se va întoarce într-o bună zi.

La mai bine de un an de la dispariția fetei, mama ei facea apel către oamenii care ar putea avea informații despre acest caz.

„Dragostea mamei, unde ești? Azi e 12 martie, te caut de un an și nu știu ce sa fac, e imposibil să dispari așa! Ne-am despărțit cu promisiunea că ne vom auzi și ne vom vedea a doua zi… și apoi? Din păcate sunt sigură că cineva te-a rănit, e imposibil să nu iei legătura cu mine în tot acest timp”, a fost mesajul pe care mama fetei l-a dedicat fiicei sale, în luna martie a acestui an, relatează știrileprotv.ro.