Un șofer beat din Moldovița care a încercat să fugă de polițiști, prins și condus la Secție. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Luni, 13 februarie, în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au observat autoutilitara Fiat Ducato, care se deplasa pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița, pe direcția Argel către Vatra Moldoviței. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire cu autospeciala de poliție, ocazie cu care conducătorul auto nu s-a conformat.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei cu semanalele acustice și luminoase pe o distanță de circa 200 de metri, aceasta intrând pe un drum secundar neclasificat, unde a parcurs o distanță de aproximativ 100 de metri, intrând la un moment dat în curtea unui imobil, după care conducătorul auto a coborât de la volan și a luat-o la fugă sărind un gard și alergând prin zăpadă pe un teren viran.  În continuare s-a procedat la urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de circa 500 de metri, fiind imobilizat și condus la autospeciala de poliție.

S-a procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba despre C.M., de 40 ani, din comuna Moldovița.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta devenind agitat și recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. A fost condus la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.