Un șofer de TIR din Republica Moldova a provocat un accident rutier pe DN 17

Marți, 6 septembrie, în jurul orelor 01:15, Radu H. de 40 ani din Republica Moldova, în timp ce conducea autoutilitara, marca Volvo, ce tracta semiremorca, marca Schmitz, la ieșire din parcarea hotelului Rubyn nu s-a asigura corespunzător la pătrunderea pe DN17, cu intenția de a vira la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul, marca Audi a5, conduse de către numitul Nicolae N. de 35 de ani din mun. Brăila ce avea direcția de deplasare Gura Humorului către Suceava.

În umra impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui  Nicolae N. care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzionat din accident rutier”, victima rămânând internată.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, la Radu H. rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Nicolae N., rezultatul fiind 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambii fiind conduşi la Spitalul Județean Suceava pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto Radu H., nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea pe un drum prioritar dintr-o parcare.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.