Un tânăr a rămas fără mașină după ce polițiștii din Pojorâta i-au verificat seria de pe șasiu

Miercuri, 31 august, la ora 10:15, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Pojorâta, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe raza de competență, a oprit pentru control pe raza localității Sadova, DN 17 A, jud. Suceava, autovehiculul marca Mercedes Benz, model Sprinter CDI, având montate plăcuțele emise de Marea Britanie, ocazie cu care au constatat următoarele:

 La volanul autovehiculului aflat pe partea dreaptă, marca Mercedes Benz, model Sprinter se afla o persoană de sex masculin, care a prezentat pentru control documentele personale, stabilind că se numește  Elvis S. în vârstă de 25 de ani, din municipiul Rădăuți și că are drept de a conduce valabil, prezentând pentru control permisul de conducere.

În continuare, s-a procedat la verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto pentru autovehiculul condus, iar cu ocazia controlului privind seria de șasiu în locurile speciale ale autovehicului, s-a stabilit că aceasta nu poate fi citită, sau citită parțial, fiind zgâriată cu un corp contondent ascuțit sau prin polizare cu un aparat mecanic.

Având în vedere faptul că între seria de șasiu din certificatul de înmatriculare prezentat și seria de șasiu citită parțial de pe autovehiculul condus există neconcordanțe, autovehiculul în cauză a fost ridicat și indisponibilizat, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat (cu număr fals)”.

Cercetările vor fi efectuate de către lucrătorii Secției 11 poliție Rurală Pojorâta.