Un tânăr de 18 ani din Broșteni și-a pierdut viața în cumplitul accident de la Borca

 

Cel mai grav accident din acest an din județul Neamț, cu trei morți și trei răniți, cu vârste între 17 și 23 de ani, a avut loc în noaptea de 31 martie, în jurul orei 00:40, pe Drumul Național 17B, în satul Pârâul Pântei din comuna Borca. Impactul a fost atât de devastator încât cele două autoturisme implicate în coliziune arată ca două bucăți de hârtie mototolite. Din cei patru care au rămas încarcerați între fiarele contorsionate, numai unul a scăpat cu viață, dar se află în stare gravă la spital.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 23 ani, ar fi condus un vehicul pe DN 17B, din direcția Poiana Largului spre Borca, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul ce se deplasa în fața sa, condus de un tânăr de 18 ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului ambele autoturisme ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în curtea a două imobile.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, în vârstă de 23 de ani și al unui pasager, în vârstă de 17 ani, ambii din același autoturism, din Poiana Teiului, precum și al unui pasager în vârstă de 18 ani, din al doilea autoturism, din județul Suceava.

Totodată, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 18 ani și a altor două pasagere în cu vârste de 19 și 22 de ani, din al doilea autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Potrivit căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț în cele două autoturisme ar fi fost șapte tineri. Paramedicii au fost nevoiți să acorde asistență și rudelor celor decedați care au făcut atacuri de panică: „Trei persoane (două fete de 19 și 22 de ani și un un băiat de 18 ani), cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Târgu-Neamț și UPU Piatra-Neamț.

Un bărbat de 23 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital. Alte două persoane cu atacuri de panică (rude ale victimelor) au fost asistate de echipajele medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital”.

La locul tragediei au fost alocate importante forțe de intervenție din trei localități: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului, o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, o ambulanță SMURD TIM de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, trei ambulanțe SAJ Neamț și o autospecială de stingere de la SVSU Borca, relatează zch.ro.