Cu un bagaj mare de investiții realizate, primarul Radu Tudurean candidează pentru un nou mandat în fruntea comunei Mușenița: „Continuăm Dezvoltarea!”

Alegerile electorale se apropie cu pași repezi, iar oamenii din fiecare localitate vor decide pe mâna cui merg în următorii patru ani. De altfel, scrutinul electoral vine cu emoții pentru candidații la funcția de primar, fie ei în funcție sau aspiranți la acest fotoliu. Cert este că primarii își doresc continuitate pentru a reuși să ducă la bun sfârșit multele proiecte începute în acest mandat, ce însumează multe milioane de lei.

Concret vorbind, despre continuitate și dezvoltare este și sloganul electoral pregătit de Radu Florin Tudurean, edilul care a reușit să transforme comuna Mușenița într-o localitate modernă, în care praful de pe ulițe a devenit istorie, iar dovadă că lucrurile au fost făcute bine stau investițiile realizate.

Dacă spunem Mușenița spunem 80% drumuri asfaltate, școli moderne și dotate la standarde europene, dispensar medical în lucru, iluminat public modern, cămine culturale modernizate. De asemenea, această localitate va avea foarte curând și rețele de gaz metan și asta pentru că primarul Tudurean nu merge la Primărie doar să-și încaseze salariul, ci lucrează constant la noi și noi proiecte pentru care atrage fonduri guvernamentale și europene. Deși comuna Mușenița nu dispune de un buget generos, edilul a știut de fiecare dată cum să îl gestioneze astfel încât cetățenii acestei localități să beneficieze de condiții moderne de trai.

„Am emoții, de fiecare dată, ca la un examen, pentru că asta consider eu că reprezintă alegerile: un examen la care oamenii dau nota finală! Dacă omul vede că i s-a îmbunătățit viața, adică dacă are asfalt la poartă, becuri pe stâlp, dacă își trimite copilul să învețe într-o școală modernă și dotată ca la oraș, dacă atunci când merge la dispensar beneficiază de condiții moderne și dacă vine la Primărie și își rezolvă problemele în maxim 30 de minute, atunci el va avea încredere încă o dată în primar. Ori asta am încercat eu să fac: ca în localitatea mea să fie mai bine și mai frumos, pentru că asta este, până la urmă, menirea unui primar”, a declarat pentru SuceavaLIVE Radu Florin Tudurean, primarul comunei Mușenița.

Edilul are însă și un regret și anume acela că nu a reușit să atragă un operator de transport care să facă curse regulate între Mușenița și Rădăuți. Și chiar dacă a purtat discuții cu toate firmele de profil din zonă și chiar cu reprezentanții Consiliului Județean Suceava, nu s-a găsit, din păcate, nicio soluție. Motivul este simplu: nu este rentabil, din cauza numărului mic de persoane care ar urma să circule cu microbuzul.

„Am discutat peste tot, iar toți cei cu care am purtat discuții mi-au spus că nu poți să faci o cursă Mușenița – Rădăuți doar pentru câțiva oameni care ar circula ocazional, pentru că oamenii nu au nevoie de abonamente, pentru că nu merg în fiecare zi la Rădăuți. Știu că e ușor de promis că vom aduce transport public la Mușenița, însă trebuie să fim realiști și să înțelegem că acest lucru nu este atât de ușor de transformat în fapte. De aceea, promisiunile noastre ar trebui să fie doar cele care chiar se pot îndeplini”, a adăugat edilul.

Comuna Mușenița are șase sate și puțin peste 1100 de locuitori și, din păcate, din cauza costurilor foarte mari, aici nu s-au putut înființa rețele de apă și canalizare. Însă, deși este nevoie de un efort financiar considerabil, Radu Tudurean a declarat că va grupa câte două sate și va căuta surse de finanțare, astfel încât, pe lângă asfalt, pe la porțile oamenilor să treacă și conductele de apă și canalizare.

„Pe lângă țevi, trebuie să construim și multe stații de pompare, pentru că terenul e în pantă, trebuie să construim rezervoare de apă, stație de clorinare, dar și multe alte astfel de investiții care costă foarte mulți bani. De aceea ne-am gândit să împărțim satele și să le facem pe rând”, a mai spus primarul de la Mușenița.

Și pentru că toate lucrările care au fost începute deja și toate cele ce vor demara anul acesta îi poartă semnătura, edilul Radu Florin Tudurean merge din nou în fața cetățenilor pentru a le cere votul. Și așa cum i-a obișnuit pe oameni, el nu le va promite „cai verzi pe pereți”, ci doar lucruri ce se pot realiza.

„Îi rog pe oameni să aprecieze activitatea mea la Primărie și să își amintească de unde am plecat, când îți trebuiau cizme de cauciuc să poți merge la Biserică, și unde suntem acum, după toate investițiile pe care, împreună cu echipa, le-am făcut. De aceea, și sloganul meu electoral este «Continuăm Dezvoltarea!»”, a conchis primarul comunei Mușenița, Radu Florin Tudurean.

Trebuie spus că pentru funcția de primar al comunei Mușenița și-au anunțat candidatura patru persoane.