Veste importantă pentru proaspetele mame. Ar putea beneficia, după naștere, de consiliere psihologică gratuită

Veste bună pentru proaspetele mămici din România. Printr-un proiect de lege ar putea beneficia în curând de consiliere psihologică gratuită. Anual, mii de mame se confruntă cu depresia postnatală, iar specialiştii spun că încă de la primele şedinţe mamele simt rezultatele terapiei.

Şedinţele de terapie ar urma să fie făcute în cabinetele de psihologie din maternităţi pentru că se consideră că femeia respectivă a interacţionat deja cu psihologul din spitalul unde a stat internată. Aceasta ar putea să revină pentru 6 şedinţe de terapie în perioada imediată după externare. Aceste şedinţe de terapie sunt dedicate mamelor care suferă de depresie de intentistate mică şi moderată.

Studiile arată că, după prima şedinţă de terapie, starea femeii se îmbunătăţeşte, iar după a şasea şedinţă se ameliorează chiar şi mai mult. Aproximativ 90.000 de mame ar avea nevoie anual de astfel de şedinţe de consiliere, în condiţiile în care cel puţin 20% dintre femeile care nasc se confruntă cu cel puţin un episod de depresie postnatală. Această formă poate apărea chiar şi la un an după ce femeia a născut.

În proiectul de lege nu sunt incluse şi femeile care au pierdut o sarcină. Iniţiatorul legii spunea că îşi doreşte şi ca aceste femei să fie incluse, relatează observatornews.ro.