Viceprimarul Harșovschi anunță că Primăria Suceava prelungește gratuitățile la încărcarea mașinilor electrice pentru persoanele fizice

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat miercuri, 22 februarie, într-o conferință de presă, că Primăria Suceava prelungește gratuitățile la încărcarea mașinilor electrice pentru persoanele fizice la cele 28 de stații amenajate în 2018, până la data de 1 ianuarie 2025.

Acesta a subliniat că gratuitățile sunt acordate persoanelor fizice care au domiciliul și au înmatriculat autovehiculul electric sau hibrid pe raza municipiului Suceava.

„Încărcarea se va face în baza cardurilor eliberate de Primăria Suceava. În privința stațiilor de încărcare ultrarapidă Primăria Suceava va introduce un tarif atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice de 1,44 de lei/kWh. Accesul privind încărcarea la stațiile de încărcare rapidă amplasate pe domeniul public al municipiului Suceava se va face în baza unei aplicații ce va fi disponibilă în sistemele de operare Android și iOS cu achitarea contravalorii tarifului care se instituie pentru serviciul de încărcare a autovehiculelor electrice și plug-in hibrid”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Potrivit acestuia, până acum Primăria municipiului Suceava a emis carduri de încărcare pentru 84 de persoane juridice (90 de mașini electrice și 13 hibrid) și 151 pentru persoane fizice (135 de mașini electrice și 19 mașini hibrid).