Virozele respiratorii și răcelile au trimis la medic peste 1600 de suceveni

Începând cu data de 3 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a început să monitorizeze evoluția cazurilor de afecțiuni respiratorii în rândul sucevenilor. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile a fost de peste 1.600.

„Ca în fiecare sezon rece , începând cu data de 3 octombrie, DSP Suceava monitorizează evoluția bolilor respiratorii în judet. Prima raportare de anul acesta arată un total de 1.335  infecții respiratorii acute, din care 23 spitalizări și 269 pneumonii din care 70 spitalizări în săptămâna 3-9 octombrie”, a precizat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Trebuie spus că la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.335 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la copii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 424 de îmbolnăviri. În rândul celor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 292 de cazuri, iar la copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani au fost 304 cazuri de îmbolnăviri.

De altfel, în rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 138 de cazuri, iar la persoanele cu vârsta cu­prinsă între 50 și 65 de ani au fost înregistrate 97 de cazuri.

Cele mai puține cazuri au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, respectiv 80 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 23 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot de la începutul lunii octombrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 269 de cazuri de pneumonii.