Ziua Armatei Române, marcată în Piața Tricolorului din Suceava

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri, 25 octombrie, la Suceava printr-o ceremonie militară și religioasă. Evenimentul s-a desfășurat în centrul municipiului Suceava, în Piața Tricolorului, în prezența oficialităților locale și județene, dar și a mai multor parlamentari suceveni. Printre cei prezenți s-au aflat deputații Ioan Balan, Angelica Fădor și Dorel Acatrinei, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Cristian Șologon, vicepreședinții CJ Suceava, Niculai Barbă și Vasile Tofan, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, primarul Ion Lungu și viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu. De asemenea, la manifestări au luat parte și șefi de instituții, între care comisarul șef Adrian Buga, șeful IPJ Suceava, generalul de brigadă Ionel Postelnicu, șeful IJJ Suceava, col. Florin Crăciun, șeful STPS Suceava, dr. Alexandru Calancea, managerul SCJU Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV.

După ceremonialul religios, prefectul Alexandru Moldovan a dat citire mesajului transmis de ministrul Predoiu. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a transmis și un mesaj de apreciere din partea întregului colectiv al Instituției Prefectului județului Suceava.

De altfel, vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan, a făcut o scurtă prezentare a semnificației acestei importante zile și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să prețuiască și să aprecieze Armata Română.

Și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis un mesaj de apreciere pentru militari, subliniind că este foarte important să-i omagiem pe cei ce s-au jertfit pentru țară și să-i respectăm pe militarii din Armata țării noastre.

Lct. col. Vasile Chirap, comandantul Garnizoanei Suceava le-a vorbit celor prezenți despre semnificația acestei zile, subliniind că toți eroii trebuie omagiați și apreciați.

La 25 octombrie, în fiecare an, este marcată Ziua Armatei Române.