Ziua Europeană a Sportului Școlar, deschisă vineri, la Liceul cu Program Sportiv Suceava

Ca în fiecare an, în ultima zi de vineri a lunii septembrie se va celebra la nivel continental European School Sport Day – Ziua Europeană a Sportului Școlar. În 29 septembrie, aproximativ 800 de unități școlare din România și-au exprimat voința de a fi parte a celui mai mare eveniment european destinat școlilor. Acesta va aduce bucuria celebrării mișcării de toate tipurile în curtea școlilor prin dansuri, crosuri, jocuri sportive și dinamice, jocuri ale copilăriei sau flash-moburi cu ajutorul cadrelor didactice, a elevilor dar și a părinților.

Coordonatorul european al proiectului este Hungarian School Sport Federation cu monitorizarea International Sport and Culture Association Danemarca având Coordonator Național Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava fiind susținut de Uniunea Europeană.

 Din județul Suceava vor participa activ 90 de unități școlare distribuite atât în mediul urban cât și în cel rural, din toate Cercurile metodice ale județului. 

Cei interesați  pot obține mai multe informații despre această activitate la adresa de website-ul www.essd.eu

Evenimentul va fi deschis oficial vineri, 29 septembrie 2023, ora 11.00 în curtea Liceului cu Program Sportiv Suceava unde sunt așteptați la mișcare aproximativ 200 elevi și profesori ai unității de învățământ, dar și părinți.