Flutur anunță că Agențiile de Mediu din Iași și Botoșani au promis că în cel mai scurt timp vor da avizul favorabil de mediu pentru A7

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat parte miercuri, 27 septembrie, la dezbaterile privind Autostrada 7 ce s-au desfășurat în localitățile Tudora din Botoșani și Tătăruși din Iași. Șeful administrației județene a precizat că Agențiile pentru Protecția Mediului din ambele județe au spus că vor emite avizele de mediu în cel mai scurt timp.
„Dacă marți, 26 septembrie, nu am putut participa direct la Suceava la dezbaterile pentru Autostrada A7, miercuri, 28 septembrie, am participat la Tudora, județul Botoșani și la Tătăruși, județul Iași, la dezbateri pentru porțiunile de autostradă care vor traversa aceste județe. Discuțiile au fost extrem de interesante, Agenția de Mediu din ambele județe a promis că în cel mai scurt timp pleacă avizul favorabil de mediu, asta înseamnă că a trecut focul cel mare. Au fost multe întrebări legate de accesul la proprietățile oamenilor, de perdelele de protecție forestieră pentru împiedicarea înzăpezirilor, despre modificarea PUZ-urilor primăriilor pentru găsirea unor zone dedicate parcurilor industriale din proximitatea autostrăzii, despre nevoia modernizării unor drumuri comunale și județene care duc spre autostrada și multe alte teme foarte utile.
Am avut o surpriză foarte interesantă la finalul discuției de la Tătăruși unde am văzut mai multe afișe cu Bucovina Mică, așa îi se mai zice localității Tătăruși. Intrând în amănunte am aflat că numele a fost dat de un ostaș din oastea lui Sobieski, oaste care a poposit în zonă și care a văzut o pădure de fag și a numit-o mica Bucovină. Aici oameni se mândresc foarte mult cu acest nume și surpriza mare a fost că la intrare în localitate am văzut o copie identică a porții de la Drăgușeni, pe care scrie «Hai în Bucovina Mică». Așa că A7 vine din Bucovina Mică spre Bucovina Mare”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.