Alina Gorghiu: Poziţia PNL este că exclude orice fel de impozitare progresivă. În acelaşi timp, nu spunem nu reducerii unor cheltuieli în sistemul public

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului a afirmat marţi că poziţia PNL este că exclude orice fel de impozitare progresivă, dar în acelaşi timp, nu spun nu reducerii unor cheltuieli în sistem public, care nu sunt justificate.

”Poziţia PNL este că exclude orice fel de impozitare progresivă, motiv pentru care suntem în continuare partidul care protejează mediul privat, antreprenorii privaţi, angajaţii din sistemul privat şi nu considerăm că ei trebuie pedepsiţi în vreun fel. În acelaşi timp, nu spunem nu reducerii unor cheltuieli în sistem public, care nu sunt justificate, însă această analiză va trebui făcută în Guvern, de către fiecare minister în parte”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a precizat că din ce a înţeles, propunerile din partea ministerelor şi a instituţiilor au fost înaintate, urmează să fie centralizate şi vor vedea care este impactul acestora, pentru că atunci când elaborezi cadrul legislativ, se evaluează şi impactul. ”În funcţie de impact vom vedea dacă aceste măsuri au rezultatele pe care guvernul le speră. Eu sunt convinsă că vor găsi acele măsuri care să nu afecteze în niciun fel activitatea guvernamentală, să nu atingă în niciun fel angajaţii din sectorul privat şi nici angajaţii din sistemul public, la nivel de salarizare, pentru că nu se pune problema în aceşti termeni dar trebuie categoric eficientizată cheltuirea banului public”, a mai comentat Gorghiu, potrivit psnews.ro.