Amplu proiect de consolidare și eficientizare energetică, la Școala Gimnazială Coșna

Primarul comunei Coșna, Gavril Pardău, a semnat, de curând, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul de eficientizare energetică a Școlii Gimnaziale Coșna.

Proiectul, care are drept scop creșterea eficienței energetice a unității școlare, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Edilul de la Coșna a precizat că valoarea investiției se ridică la aproape două milioane de lei și presupune, pe lângă lucrările de termoizolare, și lucrări de consolidare a clădirii. Astfel, va fi consolidat și hidroizolat soclul clădirii, vor fi înlocuite tălpile din lemn și vor fi realizate trotuare perimetrale etanșe.

De asemenea, vor fi efectuate lucrări de termoizolare cu vată bazaltică a întregii clădiri, va fi schimbată tâmplăria veche cu una performantă energetic și vor fi refăcute finisajele degradate.

Primarul Gavril Pardău a adăugat că proiectul mai presupune și montarea unui sistem solar de preparare a apei calde menajere, montarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru furnizarea energiei electrice, înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele eficiente energetic și revizuirea completă a instalației electrice, precum și montarea unei stații de încărcare a vehiculelor electrice.

„Educația rămâne în continuare o prioritate pentru administrația publică locală coșneană. Ne dorim ca orele să se desfășoare în condiții foarte bune, iar elevii să aibă parte de confort. Am avut în vedere creșterea eficienței energetice a școlii, care vine la pachet cu scăderea cheltuielilor cu utilitățile. Este foarte important să investim în educația copiilor din comună pentru că ei reprezintă viitorul nostru”, a declarat primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Trebuie precizat că acest proiect nu este singurul pe care conducerea Primăriei Coșna îl implementează în comună, edilul semnând deja și alte contracte de finanțare pe fonduri europene și guvernamentale.