Andrei Mazăre, un altfel de primar pentru comuna Dorna Arini  

Comuna Dorna Arini se bucură astăzi de un suflu nou, de multe proiecte de dezvoltare, dar și de energie atunci când provocările își fac loc în administrația locală.

Anul 2020 l-a adus în fruntea localității pe Andrei Mazăre, un tânăr ce și-a transferat experiența din mediul privat, la primărie, pentru a mișca lucrurile și pentru a-i motiva și pe cei din jurul său să facă același lucru.

Aparent simplă, misiunea aceasta reprezintă un test permanent pentru tânărul primar, care recunoaște că sistemul public are încă multe carențe ce se transformă în piedici, mai ales când vine vorba de termene și avize.

Primăria l-a maturizat inclusiv pe el, iar la capitolul merite și-l asumă pe unul singur: acela că a unit echipa și comunitatea sub același scop și i-a făcut pe oameni să înțeleagă că există doar „noi” în tot ce întâmplă în comuna Dorna Arini.

„Nimic nu este pentru mine și totul este pentru noi – pe asta mă voi ghida întotdeauna. Eu sunt un om optimist, ce zâmbește mult, însă există ceva cu care nu glumesc niciodată: cu dragostea pentru comuna aceasta și pentru oamenii ei. Dacă cetățenii care ajung la mine și la colegii mei din Primărie nu trântesc ușa când pleacă, înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat pentru SuceavaLive, Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini.

Dincolo de asta, însă, comuna din Țara Dornelor, se dezvoltă, iar multele proiecte pe care primarul Mazăre le-a implementat, le are în derulare, sau pentru care tocmai a obținut finanțare, sunt o dovadă incontestabilă în acest sens.

A început cu pași mici, cu acțiuni de ecologizare, cu iluminatul stradal unde, în perioada următoare se va interveni pentru schimbarea ultimelor 300 de lămpi ce nu au fost înlocuite, astfel ca în scurt timp comuna să beneficieze de un iluminat stradal modern, cu lămpi led, în proporție de 100%.

Știe bine că cea mai mare dorință a oamenilor rămâne infrastructura rutieră, iar în acest sens a semnat un nou proiect guvernamental ce va presupune asfaltarea mai multor porțiuni de drum comunal (ARINI, MONAH, RUSCA).

De asemenea, tot anul acesta, primarul a semnat la București un proiect, pe fonduri europene, în valoare de peste 2 milioane de lei, ce va asigura: o platformă de guvernare inteligentă a comunității, cu aplicație iOS și Android gratuită pentru cetățeni; puncte de aprindere dotate cu sistem de telegestiune; stâlpi de iluminat inteligenți, dotați cu senzori și WiFi; stații pentru transportul în comun, dotate cu senzori și WiFi; routere WiFi și stații de încărcare a autovehiculelor electrice și hybrid.

Tot cu fonduri europene, se va reabilita și școala cu clasele I-IV Rusca.

„Există 11 proiecte pe lista noastră de investiții, iar atâtea proiecte nu a avut comuna niciodată până acum. Se lucrează la proiectul de apă și canal, ne dorim și o sală de sport în curtea școlii din Dorna Arini, avem depus și proiect pentru piste de bicicletă, pentru unele drumuri distruse de calamități și așa mai departe. Căutăm soluții, ne mai izbim și de unele necunoscute, însă nu renunțăm”, a mai spus primarul Mazăre.

De ce este Andrei Mazăre schimbarea de care comuna avea nevoie?

 

Tinerețea și energia primarului comunei Dorna Arini, dar și modul de lucru pe care l-a implementat în rândul colegilor săi din Primărie, sunt resimțite de întreaga comunitate, iar asta le oferă oamenilor mulțumirea că au ales înțelept atunci când i-au oferit încrederea lui Andrei Mazăre.

Conștient de onoranta poziție pe care o ocupă în rândul comunității, primarul spune că a depinde de el și acțiunile lui destinele unor oameni, nu e deloc lucru puțin, de aceea are grijă să nu scape nicio oportunitate de finanțare a investițiilor și să răspundă cât mai prompt nevoilor oamenilor pe care îi consideră coechipierii săi.

„Eu le spun și celor care consideră că e, poate, dificil să lucreze cu mine: «dacă-i greu, mai lasă jos». Nu suntem aici să fim plictisiți, suntem aici pentru a lăsa în urma niște fapte de care să fim mândri. Și asta vom face, n-am dubii”, a conchis edilul de la Dorna Arini.