Bărbat cu permisul suspendat care conducea o mașină fără asigurare și ITP, depistat în trafic, la Vatra Moldoviței

Vineri, 27 octombrie, în jurul orei 17:25, lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă și aflându-se pe raza comunei Vatra Moldoviței, sat Paltinu, Drumul Național 17 A, desfășurând activități de menținere a ordinii publice și combatere risc rutier, au procedat la oprirea unui autoturism  ce tracta o remorcă.

Astfel, în urma semnalului de oprire efectuat, autovehiculul s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare. Fiindu-i solicitate conducătorului auto documentele personale și cele ale autovehiculului, acesta a prezentat doar cartea de identitate personală, precum și  certificatul de înmatriculare al autovehiculului și asigurarea obligatorie RCA a remorcii, motivând că permisul său de conducere și documentele autovehiculului condus de către acesta, le-a uitat la domiciliu.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana lui  Iulian T., domiciliat în mun. Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.         

 În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul este posesor al permisului de conducere, la dreptul de a conduce figurând „Cu restricții – Suspendat”.

Autoturismul nu era asigurat obligatoriu în caz de accidente produse terților și inspecția tehnică periodică era expirată.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. 

Totodată au fost solicitați lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier ai Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, care au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drugtest, șoferul nefiind depistat cu nicio substanță psihoactivă, astfel obținându-se un rezultat negativ.   

În cauză s-a întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.