Beat și fără permis, un bărbat a provocat un accident rutier soldat cu victime, la Arbore

Duminică, 8 ianuarie, în jurul orei 18:20, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipale Rădăuți au fost sesizați de lucrătorii Poliției Orașului Milișăuți cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești, în interiorul localității Arbore.

În baza sesizării, la nivelul Poliției Municipale Rădăuți s-a constituit echipa operativă, iar în urma deplasării la locul producerii evenimentului rutier, cât și a verificărilor efectuate, a rezultat următoarea situație de fapt:

La data de 08.01.2023, în jurul orelor 18:24, Ș.S. a condus autoturismul pe DJ 178, în interiorul localității Arbore, având direcția de deplasare către satul Clit.

Ajungând în dreptul unui imobil din localitate, bărbatul a inițiat efectuarea manevrei privind mersul cu spatele, pătrunzând pe DC neclasificat, fără a se asigura corespunzător, situație în care a fost acroșat de un autoturism ce circula pe DJ 178, condus de D.M..

Imediat după producerea evenimentului rutier, Ș.S. a părăsit locul accidentului, revenind ulterior, după sosirea lucrătorilor de poliție.

Ca urmare a impactului a rezultat avarierea celor două vehicule implicate, cât și vătămarea corporală din culpă a conducătorului auto D.M., acesta fiind preluat  de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care i s-au acordat îngrijiri medicale, fiindu-i stabilit diagnosticul – „contuzie genunchi stâng” – rănit ușor.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în cazul lui D.M., iar în cazul lui Ș.S. dispozitivul indicând o valoare de 0,64 mg/L alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat  mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedându-se la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că Ș.S. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De altfel, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul pe care l-a condus aparține fratelui acestuia, iar în momentul producerii evenimentului rutier acesta se afla în autoturism în calitate de pasager pe bancheta din partea dreaptă față, încredințându-i fratelui său autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștințe privind faptul că acesta din urmă se afla sub influența consumului anterior de băuturi alcoolice și nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost luată legătura telefonic cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, opinându-se faptul că se va proceda la luarea unei măsuri preventive ulterior strângerii probatoriului în cauză.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.