Cel mai mare buget din istoria orașului Broșteni, aprobat în unanimitate. Primarul Alexandru Hurjui: „Mă simt mândru că am reușit să trecem la un buget concentrat pe dezvoltare și investiții”

Primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui, a informat că, în anul 2024, localitatea se va bucura de cel mai generos buget din istoria sa. Potrivit edilului, bugetul, de aproape 56 de milioane de lei, echivalentul a 11.200.000 euro, a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali. Din acești bani, 76%, adică 42.367.000 de lei, peste 8,4 milioane de euro, vor fi alocați pentru investiții, în timp ce restul vor acoperi cheltuielile de funcționare.
„Vreau să le mulțumesc pe această cale consilierilor pentru că au înțeles că orașul se poate dezvolta numai dacă lucrăm împreună și că, indiferent de culoare politică, trebuie să primeze interesul cetățeanului.
Bugetul din acest an este cel mai mare din ultimele trei decenii, oferindu-ne oportunitatea de a efectua numeroase investiții în beneficiul comunității. Mă simt mândru că, în ultimii trei ani, am reușit să trecem de la un buget orientat spre consum la unul concentrat pe dezvoltare și investiții în orașul nostru.
Un exemplu notabil este reprezentat de anul 2020, când bugetul orașului se limita la 23.820.000 lei și abia acoperea cheltuielile de funcționare. În acești ani, am reușit să optimizăm aceste cheltuieli, să alocăm fonduri pentru investiții și să atragem resurse financiare europene și guvernamentale”, a spus primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.
El a explicat că, anul acesta, sursele de venit ale bugetului local includ: 13.720.100 lei din venituri curente, 8.558.100 lei din venituri proprii, constând în taxe locale, impozite, redevențe, venituri din concesiuni etc., 35.307.400 lei din subvenții de la bugetul de stat, acoperind ajutoare pentru încălzire, subvenții pentru sănătate, servicii sociale, investiții etc., și peste 19 milioane de lei din fonduri europene și guvernamentale.
„În ceea ce privește investițiile, cea mai semnificativă sumă, de peste 22,4 milioane lei, este alocată proiectelor deja începute (în special în domeniile educației, sănătății, mediului și turismului), urmată de cea pentru proiecte noi de modernizare a drumurilor prin programul Anghel Saligny (14,5 milioane lei).
Vă asigur că gestionarea responsabilă a banilor publici a fost o prioritate constantă și că vom acționa în continuare cu maximă responsabilitate.
Mulțumesc Consiliului Local pentru colaborarea eficientă și colectivului Primăriei pentru susținerea și implicarea constantă!”, a conchis primarul de la Broșteni.