Cetatea Marelui Ștefan, promovată la nivel mondial, prin kickboxing! Colosseum Tournament kickboxing aduce la Suceava nume mari din acest sport

Suceava va fi promovată anul acesta la nivel mondial și astat datorită kickboxing-ului. Vineri, 28 aprilie, la Cetatea de Scaun a Sucevei s-a desfășurat o conferință de presă prin intermediul căreia reprezentanții Colosseum Tournament kickboxing au evidențiat detaliile evenimentului de calibru ce se va desfășura pe 30 iunie în șanțul de apărare al Cetății Marelui Ștefan.

Gala internațională de kickboxing, căci despre ea este vorba, va reuni la Suceava sportivi din mai multe țări, care se vor lupta pentru titlul suprem. De asemenea, potrivit organizatorilor, evenimentul va fi transmis live în 80 de țări de pe patru continente.

Un aspect foarte important este acela că, pentru prima dată în lume, la intrarea sportivilor într-o gală de kcikboxing, fundalul sonor va fi asigurat de Filarmonica de la Botoșani, ceea ce face ca evenimentul să fie nu doar sportiv, ci și cultural.

Unicitatea și anvergura evenimentului este dată și de faptul că, pentru prima dată în Romania, se va realiza producție de Hollywood, unul dintre parteneri, care se va ocupa de producția video fiind scenograful scenelor din renumita serie cinematografică Misiune Imposibilă.

„Acest loc minunat, Cetatea de Scaun a Sucevei, ne obligă să venim cu un  eveniment care să se apropie de măreția acestui loc. Vom încerca să facem ceva frumos, deosebit și de calitate. În primul rând îi mulțumesc lui Cristi Varasciuc, partenerul nostru din Suceava fără de care nu ar fi fost posibil acest eveniment. De asemenea, mulțumesc autorităților locale și județene pentru că sunt alături de noi, dar și domnului director al Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu”, a spus Gabriel Georgescu.

Suceveanul Cristi Varasciuc a ținut să mulțumească tuturor celor care se implică în acest proiect, respectiv reprezentanților Muzeului Național al Bucovinei, Consiliului Județean Suceava și Primăriei Suceava.

„Vă promitem tuturor că vom face un eveniment de excepție”, a spus Cristi Varasciuc.

De cealaltă parte, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a spus că își dorește ca acest eveniment să fie unul peste așteptări, întrucât reprezintă o mare provocare pentru instituția pe care o reprezintă.

„Cred că șanțul de apărare al Cetății poate oferi un cadru interesant pentru o astfel de activitate. Urez succes organizatorilor și sportivilor”, a spus Emil Ursu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a subliniat că instituția pe care o reprezintă sprijină sportul și evenimentul deosebit ce va avea loc în cadrul Cetății lui Ștefan cel Mare.

„Astfel de evenimente au rolul de a promova Cetatea Sucevei, dar și această frumoasă destinație – Bucovina.Această competiție sportivă are loc în «Destinația anului 2023 – Bucovina», iar acest lucru nu face decât să ne bucure. Va trebui să facem eforturi susținute pentru ca orice eveniment care are loc în Bucovina în anul 2023 să se ridice la nivelul acestei distincții câștigate. Noi vom fi alături de dumneavoastră pentru ca tot ceea ce v-ați propus să se poată realiza”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Prof. Ovidiu Milici, consilierul primarului Ion Lungu, a fost cel care a reprezentat Primăria Suceava, acesta mulțumindu-le lui Gabriel Georgescu și Horia Rădulescu pentru că au ales Suceava pentru organizarea evenimentului.

„Este un eveniment de magnitudine în România și nu numai și, de aceea, Primăria Suceava oferă și primește valoare și este alături de acest eveniment”, a spus prof. Ovidiu Milici.

Trebuie spus că în cadrul Galei Colosseum Tournament kickboxing vor lupta și sportivii suceveni Mihai Rusu din comuna Capu Câmpului și Bogdan Floriștean din comuna Valea Moldovei, cei doi declarând că „în Cetatea de Scaun a Sucevei nimeni nu câștigă împotriva lor”. 

Totodată, organizatorii au spus că în ring va intra și rădăuțeanul Raiko Levițchi, dar și Fabio Kwasi. De asemenea, va lupta și marocanul Muhammad Ali, iar ceilalți sportivi ce vor intra în ring vor fi anunțați ulterior.

Trebuie precizat Primăria și Consiliul Județean Suceava, precum și Muzeul Național al Bucovinei sunt parteneri ai acestui eveniment.