Cetățenii județului Suceava vor avea la dispoziție centre de colectare prin aport voluntar a deșeurilor de toate tipurile. Vezi AICI în ce localități vor fi construite

Ministerul Mediului a aprobat construirea mai multor centre de colectare prin aport voluntar (CAV) în județul Suceava, valoarea unei astfel de investiții ridicându-se la  peste 3,8 milioane de lei plus TVA, bani europeni, obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. 

În municipiul Suceava vor fi construite două centre de colectare prin aport voluntar, în timp ce în localitățile Hănțești, Vicovu de Sus, Gălănești, Horodnic de Sus, Mănăstirea Humorului, Stulpicani, Frătăuții Noi, Arbore, Horodnic de Jos, Poiana Stampei, Frătăuții Vechi, Calafindești, Forăști, Salcea, Satu Mare, Frumosu, Crucea, Adâncata, Zamostea, Dorna Arini și Câmpulung Moldovenesc va fi construit câte unul.

Un astfel de centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.

De altfel, aceste centre vor fi construite în zone nelocuite, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde.