Consiliul Județean Suceava premiază trei sportivi cu performanțe internaționale

Luptătorii de kickboxing Bogdan Floriștean și Mihai Rusu și pugilista Lăcrămioara Perijoc vor fi premiați de către Consiliul Județean Suceava cu câte 10.000 de lei fiecare, „în scopul răsplătirii eforturilor de aceștia în realizarea performanțelor deosebite la competițiile internaționale oficiale, oferindu-se, totodată, și o motivație pentru noi performanțe și stabilirea de noi recorduri”.

 Proiectul de hotărâre privind premierea celor trei sportivi suceveni a fost inițiat de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  și va fi supus votului deliberativului județean în ședința de vineri, 27 octombrie.

Trebuie precizat că Lăcrămioara Perijoc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în urma câștigării medaliei de argint la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska, iar Mihai Rusu și Bogdan Floriștean au fost selectați pentru centura mondială, în urma Galei Colosseum Tournament  ce s-a desfășurat în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Între timp, Bogdan Floriștean, originar din comuna Valea Moldovei, a reușit să aducă această centură mondială în Bucovina.