Cum vrea social democratul Gheorghe Apetrii să conducă Vatra Dornei: „Nu va mai trebui să intrăm în trei birouri pentru a plăti o taxă”

Candidatul PSD la Primăria municipiului Vatra Dornei, Gheorghe Apetrii, și-a prezentat viziunea pentru dezvoltarea  orașului, punând un mare accent pe calitate, dar și pe o colaborare strânsă cu mediul de afaceri dornean. El a declarat, în cadrul Emisiunii „Jos Masca”, moderată de redactorul șef al ziarului SuceavaLive, jurnalista Raluca Bercea, că „antreprenorii ar trebui consultați în problemele cu care se confruntă municipalitatea și nu doar atunci când li se solicită diferite sponsorizări pentru organizarea unor festivități”. De asemenea, Gheorghe Apetrii pune un foarte mare accent pe echipă și pe „omul potrivit la locul potrivit”, astfel încât dezvoltarea orașului să se facă așa cum trebuie.

În ceea ce privește viziunea sa pentru a conduce municipiul Vatra Dornei, candidatul PSD a precizat că el vede lucrurile într-un mod diferit.

„Dacă într-o administrație publică se aduc 70% din zona privată, care uneori gâfâie, care nu este întrebată dacă mai suportă taxele și impozitele, lucrurile se schimbă în bine. Dacă noi tratăm fiecare cetățean din Vatra Dornei ce pe un acționar într-o societate comercială, iar banii adunați din taxe și impozite s-ar întoarce măcar 60% în societate, prin investiții, lucrurile s-ar schimba considerabil. Nu putem trăi în continuare cu o administrație publică care nu își acoperă nici măcar cheltuielile de funcționare”, a adăugat Apetrii.

Făcând referire la calitatea lucrărilor plătite din bani publici, el a precizat că investițiile ce se realizează în oraș ar trebui verificate mai bine, astfel încât dornenii să beneficieze de lucrări calitative și de lungă durată.

„Noi nu ne-am permite niciodată să avem în zona privată calitatea lucrărilor publice de astăzi, pentru că ar scrie foarte clar insolvență pe spatele nostru și faliment, chiar pe față!”, a punctat social democratul.

Întrebat dacă angajații Primăriei Vatra Dornei au emoții în ceea ce-l privește, dar mai ales asupra faptului că ar putea fi puși mai mult la treabă, el  a răspuns: „Sub nicio formă!”

„Am fost recent și mi-am plătit taxele și impozitele locale și am intrat în trei birouri, ceea ce în viitor nu va mai fi așa. Nu va mai trebui să intrăm în trei birouri pentru a plăti o taxă. Nu i-am simțit pe oameni timorați că vin eu la conducerea Primăriei”, a adăugat Gheorghe Apetrii.

Candidatul PSD la Primăria Vatra Dornei are deja creionat un program de dezvoltare a municipiului și, mai mult decât atât, în echipa sa au fost deja create grupuri de lucru, care se concentrează pe identificarea problemelor și pe găsirea soluțiilor. Un alt aspect subliniat de Gheorghe Apetrii este acela că Vatra Dornei trebuie integrată în Țara Dornelor, astfel încât, indiferent de culoarea politică, toate localitățile să colaboreze pentru creșterea potențialului zonei și, mai ales, pentru creșterea nivelului de trai.

„Eu nu câștig Vatra Dornei pentru un partid, ci pentru oamenii care au mai rămas acolo care, din păcate, sunt puțini. Din 20.000 de locuitori mai suntem 12.000, ceea ce nu este un semnal pozitiv pentru acest oraș”, a adăugat social democratul.

Întrebat ce nu va face niciodată, dacă va fi ales primar, el a spus: „Nu voi face niciodată compromisuri care dezavantajează dezvoltarea municipiului. Nu voi face niciodată compromisuri care mă obligă să încalc legea! Sunt omul care voi sprijini dezvoltarea, dar nu prin compromis”.

 

Performanța din privat, transferată în administrația publică

 

Gheorghe Apetrii a plecat la drum „cu o cheie de 13” și a reușit, împreună cu asociatul său, să aibă o afacere prosperă care oferă servicii de calitate tuturor celor ce apelează la acestea. Mai mult decât atât, dacă în urmă cu 20 de ani, firma acestuia avea șase angajați, astăzi are 50, iar acest aspect este grăitor.

„N-a fost ușor ca de la o mocirlă să faci un service auto, care astăzi este cel mai mare din zonă. N-a fost ușor ca de la șase oameni angajați să ajungi la 50, mai ales că sunt probleme cu forța de muncă în ziua de astăzi.

Sunt 20 de ani de parteneriat cu asociatul meu, iar asta înseamnă că știu să fac echipă. Nu este simplu deloc să pornești de la niște credite destul de mari, să ajungi pe linia de plutire și apoi să fii pe un trend ascendent”, a spus social democratul.

Întrebat dacă candidează la Primăria Vatra Dornei pentru bani, întrucât există astfel de zvonuri, Gheorghe Apetrii a spus: „Sub nicio formă! Eu sunt bine stabilit financiar, iar acest aspect vehiculat este exclus!”.

„Simt că pot face mult mai bine lucrurile. Am spus întotdeauna că lucrul în echipă este foarte important. Simt că, la momentul actual, deciziile administrației locale sunt luate într-un grup foarte restrâns, ceea ce pentru mine nu este în regulă. Eu am spus mereu că doar o echipă poate lua cele mai bune decizii pentru o comunitate. Cred în echipă! Iubesc să lucrez în echipă! Am experiența din zona privată, care îmi dă o mare încredere”, a spus Gheorghe Apetrii.

Social democratul și-a propus să aducă în administrația publică locală experiența sa din mediul privat, astfel încât orașul să se dezvolte într-un ritm alert, pentru ca dornenii să-și dorească să rămână acasă.

Citește și: Gheorghe Apetrii își va lansa oficial candidatura pentru Primăria Vatra Dornei, pe 16 martie: „Îmi doresc ca tot ceea ce promit să realizez”