Deputatul Bogdan Gheorghiu: „A fost finalizat un nou angajament pe care Gheorghe Flutur și l-a asumat față de suceveni”

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat că o infrastructură de transport modernă este unul dintre pilonii dezvoltării Bucovinei, motiv pentru care președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a implicat, ori de câte ori a avut posibilitatea, în promovarea și realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere din județ și a celor care leagă județul de restul țării.
El a adăugat că una dintre cele mai bune dovezi ale succesului eforturilor sale este faptul că Autostrada A7 nu se va opri la Pașcani, ci va trece prin Suceava, ajungând până la Siret.
„Astăzi a fost finalizat un nou angajament pe care Gheorghe Flutur și l-a asumat față de suceveni. Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de azi, costul realizării variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului. Proiectată la profil de autostradă, cu două benzi de circulație pe sens, șoseaua are o lungime de 10.142 m, din care mai bine de jumătate este compusă din poduri/pasaje/viaducte. Valoarea proiectului este aproximativ 539 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Durata estimată de proiectare a obiectivului de investiții este de 6 luni, iar durata estimată de execuție este de 30 luni.
Astfel, tot ce ține de CJ Suceava în cadrul acestui proiect a fost dus la capăt, urmând aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern și apoi aprobarea culoarului de expropriere. Gheorghe Flutur va continua însă munca, așa cum ne-a obișnuit, pentru finalizarea celorlalte proiecte în curs și pentru crearea altora noi care vor asigura dezvoltarea Bucovinei”, a spus deputatul Gheorghiu.