Un proiect de peste 24 de milioane de lei, implementat la Ipotești. Dumitru Gulei: „Ne străduim să contribuim la bunăstarea tuturor locuitorilor comunei noastre”

Rețelele de apă și canalizare din comuna suceveană Ipotești vor fi extinse și, de asemenea, va fi montată și o stație de pompare a apei uzate ce va transporta apa menajeră în sistemul de canalizare al municipiului Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul Dumitru Gulei, care a precizat că investiția, ce se ridică la peste 24 de milioane de lei, va fi finanțată cu fonduri europene, atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Potrivit edilului, de curând, a fost publicată lista finală a proiectelor selectate în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C1/I1 aferentă Componentei C1 – Managementul apei – Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene (cerere depusă în 2022).
„Este un proiect de o importanță majoră pentru toată comuna Ipotești, cu prioritate în acest mandat de care vor beneficia locuitorii din Ipotești, Tișăuți și Lisaura.
Ne străduim să contribuim la bunăstarea tuturor locuitorilor comunei noastre, și cu ajutorul lui Dumnezeu vom duce la îndeplinire toate obiectivele propuse”, a transmis Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești.
Trebuie să știți că acest proiect de investiții nu este singurul, în localitate urmând a fi implementate și altele. Este vorba despre cel privind modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public, în valoare de 2.341.485,78 de lei. Această investiție, finanțată prin Agenția Fondului pentru Mediu, va contribui semnificativ la scăderea costurilor energiei electrice.
Un alt proiect realizat de primarul Dumitru Gulei este cel privind construirea unei școli verzi. Trebuie spus că noua unitate de învățământ va avea 30 de săli, elevii urmând să beneficieze și de laboratoare dotate la standarde europene.
De asemenea, comuna Ipotești va beneficia și de transport electric și asta datorită proiectului de transport metropolitan contractat recent, la sediul Primăriei municipiului Suceava. Astfel, această localitate va dispune de două autobuze electrice, dar și de stații de reîncărcare pentru acest tip de vehicule.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în comuna Ipotești se modernizează mai multe străzi, proiect în valoare de 8 milioane de lei.

„Este vorba de asfaltarea unor drumuri de interes local ce însumează aproximativ 3,1 kilometri. Mai exact, se lucrează la modernizarea străzilor Luceafărul, Libertății, Salcâmilor, Pinilor și Stejarilor, toate din satul Ipotești. Acest program de investiții este o bună oportunitate pentru comunitatea noastră de a ne dezvolta”, a declarat primarul comunei Ipotești, Dumitru Gulei.

Și cum nevoile cetățenilor sunt într-o permanentă schimbare, lista proiectelor realizate de administrația publică locală de la Ipotești este permanent completată de noi și noi investiții menite să crească calitatea vieții.