Deputatul Pușcașu îi cere premierului Ciolacu să se implice personal în reabiltarea podului de la Milișăuți

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a transmis o interpelare premierului României, Marcel Ciolacu, prin intermediul căreia i-a solicitat să se implice personal  în reabilitarea podului de la Milișăuți „pentru că autoritațile publice sunt depășite, iar baronii locali se ceartă care să stea la geam”.

Deputatul sucevean a spus că podul de la Milişăuţi de pe DN 2H Suceava – Rădăuți a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi).

„În februarie 2020, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Din februarie 2020, așadar de mai bine de doi ani și jumătate, pe podul de la Milișăuți se circulă alternativ, cu semafoare. Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale.

Practic, cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului este din 1962.

Termenul de finalizare a lucrării era iunie 2023 care este deja decalat oficial.

La Suceava avem o mare problemă cu baronii locali, Gheorghe Flutur de la PDL-PNL si Ioan Stan de la PDSR-PSD, pentru că în lipsă de activitate concretă, aceștia mimează munca și implicarea și se comportă ca «2 motocicliști» care «se ceartă care să stea la geam».

Dacă îi asculți, din vorbe, zici că fac din județul Suceava landul Bavaria, dar ei nu sunt în stare să atragă resursele necesare să repare un pod de 200 m.

Domnule prim-ministru, solicit să vă implicați personal la Ministerul Transporturilor și/sau chiar la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Iași și să găsiți resursele financiare, materiale și umane pentru ca reabilitarea podului de la Milișăuți să fie făcută până pe 6 decembrie 2023, când vine prima zăpadă.

Față de această situație solicit să îmi răspundeți la următoarea interpelare: Care este data la care va fi reabilitat și dat în folosință în stare de siguranță podul de la Milisauti, judetul Suceava?”, se arată în textul interpelării.