Deputatul Șoldan își va lansa candidatura pe 12 aprilie: „Pe 9 iunie vom fi echipa câștigătoare”

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a anunțat sâmbătă, 16 martie, la evenimentul de lansare a candidatului formațiunii politice pentru Primăria Vatra Dornei, Gică Apetrii, că pe 12 aprilie va avea loc și lansarea lui pentru candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava.

În discursul său de la Vatra Dornei, parlamentarul sucevean le-a vorbit celor prezenți despre importanța formării unei echipe puternice pentru dezvoltarea județului Suceava și, implicit a municipiului Vatra Dornei.

„Am 33 de ani și în 2020 am fost ales deputat pe listele Partidului Social Democrat Suceava. Sunt cel mai tânăr deputat din istoria județului Suceava și unul dintre cei mai tineri din România. Trebuie să recunosc, mă întreabă foarte multă lume și o spun de fiecare dată, că sunt un băiat simplu, născut la Cajvana într-o familie normală, cu o poveste de viață nu foarte diferită de a dumneavoastră, a celor de aici din sală.

Gică, pe drum spre Vatra Dornei mă gândeam despre ce o să vorbesc astăzi, dacă o să te laud, dar nu cred că e nevoie pentru că dornenii te cunosc foarte bine: un om gospodar și harnic. În timp ce mă gândeam despre ce o să vorbesc, m-a sunat fratele meu, singurul meu frate, mai mic cu trei ani decât mine. El e în Elveția. De 2 ani e acolo, la muncă pe un șantier fiindcă în județul Suceava, un om cu facultate terminată și cu master în mediu nu a reușit să își găsească un loc de muncă bine plătit. După ce am închis apelul cu fratele meu, m-am gândit că o să vin în sală și o să am o rugăminte la dumneavoastră: să ridice mâna sus toți cei care au o rudă sau un prieten plecați la muncă în străinătate. Vedeți, asta înseamnă administrație liberală de 16  ani în județul Suceava: mai mulți tineri plecați afară, decât acasă”, a spus deputatul George Șoldan, la Vatra Dornei.

Parlamentarul sucevean le-a prezentat celor din sală un dosar cu promisiunile de campanie electorală ale adversarului său politic liberal, subliniind că aceleași promisiuni au fost făcute atât în 2008, cât și în 2012, 2016 și în 2020 și sunt făcute și în 2024.

De asemenea, parlamentarul sucevean a scos în evidență faptul că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, știe să organizeze foarte bine evenimente folclorice, însă acest lucru nu îi ajută pe tinerii din județ.

„Trebuie să spunem, deși suntem bucovineni mândri, că suntem pe ultimele locuri în România, la nivel de salarii. Trebuie să spunem că suntem pe primul loc în România la copii cu părinți plecați în străinătate și pe ultimul loc în România ca și PIB. Și toate astea fiindcă noi facem hore și bătucite, spectacole, mergem la cumătrii și la nunți și nu facem administrație”, a mai spus Șoldan.

Parlamentarul sucevean a vorbit și despre exemple de bune practici, subliniind că primarii PSD sunt un etalon în administrație. El a adăugat că dezvoltarea județului Suceava pornește cu dezvoltarea fiecărei localități.

În ceea ce-l privește pe Gică Apetrii, Șoldan a spus că nu are cum să nu câștige Primăria Vatra Dornei și asta pentru că are alături o echipă de oameni profesioniști. De asemenea, deputatul social democrat a pus accentul pe o echipă puternică formată din președinte de CJ și primar.

„Gică, pe 9 iunie să  ne sunăm și să anunțăm că suntem echipa câștigătoare”, a conchis George Șoldan.

Trebuie spus că George Șoldan a fost aplaudat la scenă deschisă, discursul său emoționând întreaga sală.