Drumul Județean 178, dintre Humoreni și Bălăceana, va fi asfaltat. Primarul Grigoraș Păstrăv: „Îi mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur”

Drumul Județean 178 care face legătura între satul Humoreni din comuna Comănești și localitatea Bălăceana va fi modernizat de către Consiliul Județean Suceava. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local al județului și se ridică la aproximativ 18 milioane de lei.

Obiectivul de investiții „Asfaltare DJ 178, Humoreni – Bălăceana, km 27+215 – 30+600, județul Suceava” va fi realizat de către asocierea SC Vulturi SRL – lider, SC Try Grup Betoane SRL – asociat 1 și SC Troia Premium Construct SRL – asociat 2.

Lucrările vor fi executate pe o lungime de 3,38 kilometri, iar lățimea platformei drumului va avea 8 metri, din care 6 metri partea carosabilă și câte un metru vor avea acostamentele.

Totodată, vor fi executate și lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale și va fi construit un pod nou din beton, ce va înlocui podețul existent.

Trebuie spus că podul va fi construit peste râul Soloneț și va avea o lungime de 12 metri.

Durata de realizare a întregii investiții este de doi ani, termenul final fiind 2 august 2024.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan a subliniat că acest drum va putea prelua și din traficul de pe drumul național, contribuind astfel la fluidizarea acestuia.

„DJ 178 face legătura între DN17 și Valea Solonețului și reprezintă practic o scurtătură. Până acum, la Bălăceana era o fundătură. Doar riveranii circulau pe acolo, însă după modernizare va deveni un drum de interes atât pentru localnici, cât și pentru cei care tranzitează zona”, a declarat vicepreședintele Vasile Tofan.

Primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv, a transmis mulțumiri președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că, de fiecare dată, este atent la nevoile oamenilor și răspunde solicitărilor făcute de către administrația publică locală.  Edilul a precizat că acest drum a fost foarte așteptat de cetățenii din zonă pentru că, în ultima perioadă, traficul rutier s-a intensificat.

Pe de altă parte, primarul de la Comănești a spus că acest drum va contribui semnificativ și la dezvoltarea economică a zonei.

„Îi mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur pentru că este atent la nevoile cetățenilor comunei noastre. Asfaltarea acestui drum reprezintă încă un pas important în dezvoltarea localității și pentru asta îi mulțumim și îi urăm spor în tot ceea ce face pentru județul Suceava și pentru oamenii de aici”, a transmis primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.