Gheorghe Flutur: „A fost emis Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret al A7”

Președintele Consiliului Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că vineri, 1 martie, s-a emis Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii 7, o piesă extrem de importantă, care a depins și de acordul Ucrainei pentru că există o porțiune în apropierea acestei țări, pe un pod peste râul Siret, pentru care este necesar acordul statului vecin.
„Am făcut demersuri către omologul meu domnul Ruslan Zaparaniuk și l-am rugat să ne sprijine în obținerea acestui acord, de asemenea, am făcut demersuri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și astfel s-a primit Avizul pozitiv din partea Ucrainei, fiind un proiect transfrontalier și în momentul de față există Acordul de Mediu și pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii A7.
Ca o recapitulare, amintesc faptul ca tronsonul A7 Pașcani – Suceava – Siret a trecut de Comisia de la Ministerul Transporturilor, mai exact de CTE iar pe 11 martie este programată Comisia Interministerială în care mai multe ministere trebuie să-și dea acordul și astfel se intră în linie dreaptă pentru aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico – economici.
Se poate observa că nu este deloc simplu aprobarea unei documentații pentru astfel de lucrare. Iar CJ Suceava, chiar dacă nu este direct parte a proiectului s-a implicat zi de zi, atât cu privire la urmărirea lucrărilor din teren cât și a parcursului birocratic al hârtiilor. Aşa cum stau lucrurile astăzi, în primul semestru al acestui an sperăm ca procedurile să permită scoaterea la licitație a tronsonului de autostrada Pașcani – Suceava – Siret”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet, blueprint şi text