Reprezentanții CJ Suceava, după ce Curtea de Apel a decis ca SCJU să plătească despăgubiri în cazul morții unui nou-născut: „CJ a investit peste 100 de milioane de euro pentru a asigura securitatea pacienților”

Reprezentanții Consiliului Județean Suceava au transmis o serie de lămuriri, în urma deciziei Curții de Apel Suceava, care a dispus ca Spitalul Județean Suceava să plătească despăgubiri în cazul morții unui nou-născut.

„Având în vedere reacțiile publicului, dorim să facem anumite clarificări. La Consiliul Județean Suceava, suntem profund conștienți de importanța asigurării unor condiții optime de îngrijire și tratament medical pentru pacienții noștri. Sub conducerea președintelui Gheorghe Flutur, am luat măsuri decisive pentru a preveni tragedii similare în viitor. Consiliul Județean Suceava a investit peste 100 de milioane de euro pentru a asigura securitatea pacienților, prin măsuri care includ și combaterea infecțiilor nosocomiale. Un exemplu este proiectul recent demarat, finanțat din fonduri europene, care vizează combaterea acestor infecții și care a primit o finanțare de peste 3 milioane de euro. Aceste măsuri reflectă angajamentul nostru ferm pentru siguranța și sănătatea pacienților noștri și reprezintă o dovadă a faptului că ne luăm în serios responsabilitatea de a asigura condiții optime de tratament și îngrijire medicală în județul Suceava. Pentru a clarifica situația, trebuie să subliniem că evenimentul nefericit nu a avut loc în timpul mandatului președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, așa cum au afirmat unele voci în spațiul public”, au transmis reprezentanții CJ Suceava.