Gică Apetrii, către dorneni: „Oameni buni, avem tăria să începem reconstrucția orașului!”

Inginerul Gheorghe Apetrii și-a lansat în mod oficial candidatura din partea PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, sâmbătă, 16 martie, înconjurat de colegi de partid, de oameni care i-au marcat parcursul și, bineînțeles, de dorneni.

A fost o zi încărcată de energie pozitivă și de încurajări, concluzia evenimentului de lansare fiind aceea că schimbarea în bine poate veni cu victoria candidatului PSD.

„Nu cred că trebuie să prezint prea mult dezastrul în care se află astăzi orașul nostru, dar, dați-mi voie să punctez totuși câteva aspecte:

  1. Niciun proiect început nu este finalizat, după 16 ani!

  2. Toate lucrările realizate până acum sunt de proastă calitate, pe alocuri chiar cu sfidarea legii și a bunului simț!

  3. Din 12 proiecte europene POR nefinalizate în județul Suceava și care vor continua și în exercițiul financiar 2021-2027 cinci sunt din Vatra Dornei.

  4. Vatra Dornei a reușit – cu ghilimelele de rigoare – să piardă din 2008 peste 30% din populație. De altfel, în fiecare mandat de 4 ani al actualei puteri dispar, pe acte (conform Institutului Național de Statistică) câte 3% din totalul populației, ca, în 2021, recensământul să arate adevăratul dezastru! O treime din populația Dornei, față de 2008, a părăsit localitatea!

  5. Tot cu ocazia fiecărui mandat de 4 ani la Primărie al actualei puteri, numărul de angajați din oraș a scăzut! Iată cifrele! Institutul Național de Statistică arată că: în 2022 erau cu 12% mai puțini angajați, decât erau în 2008, cu 2% mai puțini decât în 2012, cu 11,2% mai puțini angajați, decât în 2016 și cu 7,15% mai puțini angajați, decât în anul 2020. Cum au curajul actualii conducători să vină în fața dornenilor și să explice că totul este bine?! Că avem de toate! Că sunt proiecte! Economia locală merge din ce în ce mai prost și asta din cauza halului în care arată orașul, din cauza incompetenței și lipsei de viziune și interes. Să nu ne mai ascundem după perdea! Primăria influențează direct economia locală și asta se vede cu vârf și îndesat aici la noi!

  6. Nu vreau să vă încarc cu mai multe… le știți foarte bine, dar o chestiune care ne-a durut pe toți trebuie spusă… Orașul nostru a ajuns să fie ocolit de turiști, fiind inclusiv protagonistul unui episod al seriei televizate Stațiuni de Dezinteres Național”, a transmis, în cuvântul său, candidatul PSD.

Gică Apetrii: „Am pregătit un plan pe termen scurt, mediu și lung!”

 

Ca orice inginer, Gheorghe Apetrii, sau Gică, cum îl cunoaște toată lumea, a vorbit punctual despre proiectul său pentru municipiul Vatra Dornei.

„Ne bazăm pe patru piloni fundamentali.

Dezvoltarea Economică –  este piatra de temelie pentru asigurarea prosperității în Vatra Dornei. Prin atragerea investițiilor, reabilitarea și modernizarea infrastructurii, susținerea firmelor locale și promovarea turismului, acest pilon vizează crearea de noi locuri de muncă și stimularea creșterii economice. Aceasta va permite orașului să devină un loc mai atractiv pentru afaceri și vizitatori, contribuind la bunăstarea generală a comunității.

Modernizarea Administrației – este esențială pentru a face guvernarea locală mai eficientă, transparentă și accesibilă pentru cetățeni. Implementarea de noi tehnologii și proceduri va simplifica interacțiunea cu administrația, va reduce birocrația și va îmbunătăți calitatea serviciilor publice. Această modernizare este fundamentală pentru a răspunde mai bine nevoilor comunității și pentru a construi o administrație care lucrează pentru oameni împreună cu ei!

Educația și Cultura – sunt vitale pentru dezvoltarea unei societăți moderne, europene. Investițiile în educație vor asigura că tinerii din Vatra Dornei au acces la  un învățământ de calitate, care îi pregătește pentru viitor, în timp ce promovarea culturii va îmbogăți viața comunității, păstrându-i tradițiile și identitatea unică. Acești piloni sprijină nu doar dezvoltarea personală, ci și coeziunea, adică unitatea socială.

Sănătatea și Bunăstarea – reprezintă un angajament față de îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de calitate și promovarea unui stil de viață sănătos. Prioritizând  sănătatea, ne asigurăm că toți locuitorii vor beneficia de îngrijiri medicale adecvate și vom încuraja să fie adoptate practici care susțin bunăstarea fizică și mentală. Aceasta este fundamentală pentru construirea unei comunități reziliente și fericite”, a subliniat Gică Apetrii.

Alături de acesta au fost prezenți la eveniment numeroși lideri social democrați, respectiv Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, secretarul de stat în ministerul sănătății, Tiberius Brădățan, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, parlamentarii PSD de Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță și deputații Eugen Bejinariu, Mirela Adomnicăi, Gheorghe Șoldan, președintele Organizației Județene de Femei din PSD Suceava, Larisa Blanari, subprefecții Florin Sinescu și Cristian Șologon, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, dar și primari din Țara Dornelor, respectiv Viluț Mezdrea, Dănuț Candrea, Dorin Rusu, Viorel Maxim și Gavril Pardău.

Totodată, au fost prezenți și numeroși oameni de afaceri, printre care și fondatorul Dorna medical, Roman Boca, dar și managerul și directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, conf. univ. dr. Lucian Eva, respectiv conf. univ. dr. Marius Dabija, precum și conf. univ. dr. Adrian Constantin Sachelarie de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și Dan Berinde, coach internațional, fondator și managing partner al „Coaching Partners”.