Ion Lungu a semnat contractul pentru reabilitarea termică a clădirii Colegiului ”Mihai Eminescu” din Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a semnat luni, 16 ianuarie, a.c., la București la Ministerul Dezvoltării, pe PNRR Componenta 5-Valul Renovării, contractul pentru Creșterea Eficienței Energetice a  Clădirii Principale la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Valoarea contractului este  de 8.693.994,25 lei , iar valoarea totală a investiției este de 9.952.119,18 lei . În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări: înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, izolarea fațadelor, refacerea finisajelor interioare și exterioare , înlocuirea învelitorii din tablă zincată, revizuirea instalațiilor sanitare, revizuirea instalațiilor termice, revizuirea instalațiilor de stingere incendii, prevederea de pompe de căldură pentru incălzire /climatizare, prevederea de panouri solare pentru producere apă caldă, prevederea de panouri fotovoltaice pentru iluminat, prevederea de recuperatoare de căldură cu eficiență energetică ridicată pentru ventilarea mecanică. Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni .

„Iată ca dupa ce vineri am inaugurat Grădinița cu program prelungit la Colegiul Mihai Eminescu, la o zi dupa Ziua Colegiului -15 ianuarie, am semnat acest contract important”, a arătat Ion Lungu.