Ion Lungu: „Știu exact ce am de făcut. Eu îmi văd de candidatura mea și de proiectele mele, iar cei care decid sunt sucevenii”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, 6 martie, în conferința săptămânală de presă, că a fost validat de PNL atât la nivel local, cât și național, pentru a candida din partea acestei formațiuni politice pentru un nou mandat. Întrebat dacă sunt probleme în partid, în urma declarațiilor interpretabile ale viceprimarului Lucian Harșovschi, edilul a spus că el nu are nicio problemă cu candidatura pentru un nou mandat și că își vede de strategia sa.

„Știu că nu am nicio problemă. Eu chiar pun suflet la aceste proiecte ale Primăriei. Așa cum se știe, în fiecare dimineață la ora 06:30-07:00 eu sunt la Primărie și lucrez zi de zi la aceste proiecte. Am dorința de a mai candida la funcția de primar, nu dintr-un orgoliu personal. Am fost atâția ani de zile primar și mulțumesc sucevenilor că m-au votat, m-au suportat, dar vreau să vă spun că chiar este o problemă reală implementarea acestor fonduri europene. Este un lucru știut că eu am inițiat aceste proiecte și, dați-mi voie să vă spun lipsit de modestie, eu știu cel mai bine cum pot fi duse la bun sfârșit. Nu este simplu deloc pentru că la proiectele pe PNRR sunt niște costuri neeligibile enorm de mari, între 20 și 50% din proiect. Nu vă spun cât șah financiar fac în fiecare zi ca să le mutăm dintr-o parte în alta să meargă proiectul înainte. Am fost validat drept candidat de primar la alegerile din 2024 de către Biroul Permanent Județean al PNL dar și de către Comitetul Director. La fel, la nivel național s-a votat o decizie care spune că toți primarii în funcție mai candidează încă o dată. Ca atare eu îmi văd de candidatura mea, îmi văd de proiectele mele. Prima dată când am candidat am avut lozinca electorală «știu exact ce am de făcut». Deci, știu exact ce am de făcut. Sigur, cei care decid sunt sucevenii, dar eu îmi văd de treaba mea îmi văd de strategia mea și restul fiecare cum vor vrea”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că: „Cel care vine în Primărie la ora 6:30 – 7:00 sunt eu. Restul, dacă o să fie mai mult, o să spun la vremea respectivă. Facem o poză și spunem că am făcut, dar, totuși, cel care împinge aceste proiecte este primarul Ion Lungu”.