Prima ediție a Spectacolului – Concurs „Lumea Poveștilor lui Creangă” de la Broșteni, un real succes

Evenimentul, care s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, dar și la Casa de Cultură din oraș și la Bisericuța Muzeu „Ion Creangă”, a fost un real succes, cei implicați bucurându-se de timpul de calitate petrecut împreună.Manifestările au debutat vineri, 1 martie, la ora 12:00, la Bisericuța Muzeu „Ion Creangă” din Broșteni, acolo unde a avut loc o slujbă de pomenire a marelui povestitor.

De asemenea, elevii au luat parte și la Simpozionul „Școala în opera lui Creangă” ce s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni. De asemenea, elevii și cadrele didactice au participat și la Concursul de interpretare teatrală „Eu sunt Nică” / „Poveștile lui Creangă”.

Evenimentul a mai cuprins și un concurs de desene / fotografii / benzi desenate „Broșteniul lui Creangă” / „Broșteniul de azi”.

La secțiunea  interpretare teatrală „Eu sunt Nică” / „Poveștile lui Creangă”, locul întâi a fost adjudecat de elevii clasei a II-a A, de la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, cu sceneta „Pupăza din tei”, coordonator prof. pt înv. primar Angela Cerbu.

Tot pe locul I s-au clasat și elevii clasei a II-a C, de la Școala „Ion Teodorescu” Cotârgași, care au făcut o adaptare după „Capra cu trei iezi”, coordonator prof. Mariana Hlihor.

Un onorant loc I a revenit și grupului de elevi de le Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, pentru piesa de teatru „Mă duc la școală mamă?”, coordonator prof. Adina Mantea.

La secțiunea interpretare vocală, pe podium au urcat Daria Ilișescu, elevă în clasa a IX-a A la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni,  Anne Marie Sârbu, de la Școala Gimnazială nr. 8 Suceava, coordonator prof. pt. înv. primar Mărioara Calancea, și Anastasia Grosaru, de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, coordonator prof. Adina Mantea.

De altfel, premiul de popularitate al secțiunii a fost adjudecat de preșcolara Anisia Constantin, de la GPP Broșteni, coordonatoarele acesteia fiind educatoarele Ana Șomâtcă și Nicoleta Budăi.

Elevii de la Liceul Nr. 1 Pătrăuții de Sus și de la Liceul Igești, din regiunea Cernăuți, Ucraina, au obținut locul al doilea la secțiunea de interpretare teatrală. 

La secțiunea eseu pentru cadre didactice au participat profesori din județele Maramureș, Neamț și Suceava.

„Totul a fost la superlativ. Evenimentul a fost un real succes. Îi felicităm pe elevii și pe profesorii participanți pentru rezultatele obținute, dar și pentru seriozitatea cu care au tratat acest concurs”, a spus prof. Paula Bondar.

Și pentru că manifestările s-au desfășurat la început de martie, a fost și o expoziție de mărțișoare, realizate de elevii clasei a V-a A de la Liceul din Broșteni, coordonați de diriginte prof. Minodora Cozma, dar și o expoziție cu vânzare de costume populare create de femeile de pe valea Bistriței.

Printre gazde s-a numărat și grupul folcloric „Muntenii” al Liceului din Broșteni, care au susținut o suită de dansuri. De asemenea, o figură frumoasă a făcut și toboșarul grupului, Luca Cătănoaia, elev în clasa a VI-a A.

„Mulțumiri alese tuturor celor care au răspuns rugăminții noastre și i-au găzduit pe musafirii noștri din Ucraina, respectiv Pompeia Pâcu, de la Pensiunea Rozmarin de la Mădei, Borca, Luminița Ilișescu de la Pensiunea Brădet din Broșteni, familia Mihaela și Cătălin Capră de la Pensiunea Iezilor, familia Ioana și Ciprian Iftimuț, dar și familiile elevilor noștri, care au găzduit copii din Ucraina: Alexia Lăpușneanu, Costin Zănoagă, Antonia Hlihor, Sofia Codreanu și Ilinca Lipan”, a subliniat prof. Paula Bondar.

Trebuie precizat că în organizarea acestui eveniment s-au implicat activ primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui, directorul Liceului Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, prof. Rodica Ilișescu, preotul paroh Neculai Dolgu, prof. Paula Bondar, prof. Liuța Codreanu și prof. pt. înv. primar Steluța Iftimuț. Acestora li s-au alăturat și artistul fotograf Sebastian Luca și prof. Dănuț Andronic.

 

Prof. Paula Bondar, coordonatoarea activității, a spus că evenimentul a fost un real succes, ceea ce înseamnă că vor urma și alte ediții.