„Joaca și copilăria din spatele uniformei de polițist”

Copiii de la G.P.P. Prichindel, director Dunăreanu Dorina, coordonați de următoarele cadre didactice : prof. Aioanei Denisse Alina,  prof. Croitoru Alina, prof. Bordeianu Adina și prof. Nastasi Elena, au desfășurat diverse activități din cadrul Săptămânii Altfel. Printre mulțitudinea de activități, o activitate cu impact asupra preșcolarilor din cele două grupe de la G.P.P. Prichindel a fost întâlnirea cu poliția, ce a oferit copiilor câteva teme și conținuturi specifice nivelului de vârstă dar și de înțelegere ale acestora.

Copiii au descoperit o lume ce este mult prea serioasă zilnic, dar de dragul lor fiecare polițist a lăsat să se vadă sensibilitatea, joaca și copilăria păstrată sub uniforme ce trezesc respectul celor care-i privesc. 

Privirea ni s-a oprit, încă de la început, asupra unui covor mai special, ce reda o stradă cu blocuri, magazine, treceri de pietoni și semafoare, iar domnul polițist ne a vorbit despre reguli de circulație și cum procedăm atunci când nu avem un semafor prin apropiere, dar și alte informații utile. Am văzut, studiat, speriat și vorbit la stația mașinii polițistului de la circulație. A fost distractiv și antrenant. Am mers mai departe la d nul ,,Magician”- criminalist ce ne-a pus să punem mâinile, apoi cu o pensulă și un praf special ne-a descoperit propriile amprente. Ne-a luat și amprentele cu-o cremă neagră apoi ne-a pus să ne facem un semn e nas, bineînțeles că la final nu se putea pierde nici un copilaș deoarece toți am venit cu nasul ,,punctat”. Am urcat mai apoi în mașină poliției în care sunt duși infractorii și am văzut că nu are scaune confortabile și are gratii speciale la geamuri. Trecerea la domnul lunetist a fost rapidă și la fel de interesantă, iar cățelul polițist ne-a completat ziua. Totul a fost plăcut și interesant.

Considerăm că, oferind copiilor informații, exemple, modele demne de urmat în viață, aceștia vor dobândi pas cu pas încredere şi stimă de sine, devenind cetăţenii de mâine pe care societatea îi doreşte – apți de a face faţă tuturor situaţiilor-problemă, fără violență, apelând la responsabilitate, educație, siguranță, prevenție, emoție, comunicare și toleranță- componente ce întregesc imaginea unui polițist.