Lucian Laurus din Milișăuți a riscat totul pentru afacerea sa modernă, bazată pe o rețetă din bătrâni, la Imperiul Leilor

Lucian Laurus a venit direct din Bucovina în fața leilor pentru a le prezenta afacerea sa, Cămara Laurus. Tânărul antreprenor a venit la Imperiul Leilor și a cerut, pentru 20% din afacerea sa, 100.000 de euro.

Cămară Laurus, deținută de Lucian Laurus, este o afacere modernă bazată pe o rețetă din bătrâni și presupune comercializarea de murături: castraveți murați la bidon, castraveți murați în vid, varză tocată murată în vid, varză murată în vid și varză tocată murată la bidon.

„Ce vrei tu este beneficiu din toate părțile, dar din punctul meu de vedere, propunerea ta de business este cam varză. Ești șiret aici și e doar în avantajul tău. Eu mă retrag de la investiție”, a spus Mircea Căpățînă.

Patru investitori s-au retras, dar Răzvan Raț i-a propus 100.000 de euro, 30% din business, dar și posibilitatea de a rămâne în afacere.

„Scurt și la obiect. 100.000, 30% și să rămân în business”, i-a spus Răzvan Raț. Lucian Laurus nu a acceptat oferta.

Cine este Lucian Laurus

Lucian Laurus a moștenit îndeletnicirea din moși strămoși: bunicul lui făcea troc cu murături, se ducea la munte, lua lemne sau cereale și dădea la schimb murături. Rețeta de murat este din 1935, preluată din Rădăuți, unde erau cei mai talentați specialiști în murat.

Pentru a reuși să îşi vândă marfa şi în străinătate, Lucian şi-a schimbat utilajele pe care le folosea cu ajutorul unui proiect de tip start-up în valoare de 40.000 de euro. În 2019 a achiziționat utilaje, mașinării de ambalat şi de vidat, relatează protv.ro.