Marian Andronache și Emanuel Ungureanu, candidații Dreptei Unite la Primăria Suceava și Consiliul Județean

Marian Andronache și Emanuel Ungureanu au fost lansați în competiția electorală din 9 iunie, de către Alianța Dreapta Unită. Lansarea candidaturilor a fost făcută joi, 28 martie, printr-o conferință de presă la care au luat parte atât candidații desemnați, cât și lideri și membri ai USR, PMP și Forța Dreptei, printre care Vasile Cărare, președintele interimar al USR Suceava, Pastorel Macoveiciuc, președintele Partidului Forța Dreptei Suceava, și Anca Sidor Gâtlan, secretarul general al PMP Suceava.

Astfel, Marian Andronache, președintele PMP Suceava, fost viceprimar al municipiului reședință de județ și actual director al Direcției Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava și consilier județean, a anunțat că mai intră o dată în cursa pentru fotoliul de primar al Sucevei. De altfel, candidatul a declarat că „este timpul să se facă dreptate”, totodată, criticându-i dur pe contracandidații săi, Lucian Harșovschi și Vasile Rîmbu.

„Anul acesta ne vom impune noi viziune de dezvoltare a Sucevei. Anul acesta, împreună, reușim să ne luăm orașul înapoi”, a spus Marian Andronache.

De cealaltă parte, președintele interimar al Organizației Municipale a USR Suceava, deputatul Emanuel Ungureanu,  și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Parlamentarul, născut în Suceava, a declarat că Alianța Dreapta Unită reprezintă o alternativă benefică pentru județul Suceava și i-a îndemnat pe suceveni să iasă la vot, pentru că acum „au cu cine vota”. De asemenea, Emanuel Ungureanu l-a criticat pe contracandidatul său, actualul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, subliniind că „promite lucruri care nu se întâmplă”.

„Avem candidați foarte buni, la primării, la consiliile locale. Alianța Dreapta Unită înseamnă calea echilibrată și corectă pentru suceveni. Mesajul meu pentru suceveni este: aveți cu cine vota!”, a spus deputatul Emanuel Ungureanu, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Suceava.

În ceea ce privește listele de consilieri locali și județeni, candidații au precizat că foarte curând vor fi anunțate și acestea, în prezent purtându-se negocieri.