O femeie grav bolnavă din Vicovu de Sus a dat foc casei și apoi s-a spânzurat

Marți, 25 octombrie, la ora 18.50, lucrătorii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către Petru C. din oraș Vicovu de Sus cu privire la faptul că a izbucnit un incediu la locuința sa din orașul Vicovu de Sus și că în interiorul imobilului se află o persoană imobilizată.

În temeiul sesizării, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, iar din primele verificări efectuate, s-au constatat următoarele:

În data de 25.10.2022, în jurul orei 18:40, Petru C. s-a deplasat la domiciliul său din oraș Vicovu de Sus împreună cu fratele său și un alt bărbat, moment în care a observat faptul că ușa de acces în locuință este încuiată.

Văzând acest lucru, s-a deplasat în partea de nord a locuinței unde a spart geamul de acces în magazie, moment în care a observat că din partea stângă iese fum, imediat apelând la SNUAU 112 pentru intervenția pompierilor.

La scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de pompieri care au pătruns în magazia unde proprietarul a observat faptul că iese fum. Aceștia au procedat la stingerea focarului, treptat au înaintat în celelalte camere din imobil unde au observat faptul că sunt prezente mai multe focare de aprindere.

 Totodată accesul din magazie către restul camerelor din imobil era blocat prin închiderea cu cheie a unei căi de acces.

Procedând la stingerea focarelor și înaintând în imobil, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au observat faptul că la etajul imobilului sunt prezente încă patru focare de aprindere, de asemenea căile de acces la camerele de la etaj erau asigurate prin închidere cu cheie.

 În timpul intervenției, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au identificat într-o debara de la etajul imobilui cadavrul  Mariei C., de 41 ani, decedată prin spânzurare de grinda principală a imobilului aflată în podul acestuia.

La fața locului s-a prezentat un echipaj SAJ care după efectuarea manevrelor de resuscitare a constatat decesul femeii.

Cadavrul acesteie a fost transportat la morga Spitalului Mun. Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate cauzei decesului acesteia.

În urma intervenției echipajului de pompieri din cadrul ISU Suceava, incendiul a fost localizat și stins, reușindu-se salvarea imobilului, fiind constatate pagube precum degradarea pereților și a bunurilor aflate în locuință.

 De asemenea, acestia au stabilit ca și cauză a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, respectiv faptul că incendiul a fost provocat intenționat de către  Maria C., întrucât casa era asigurată din interior, iar în urma efectuării cercetării cadavrului a fost identificată o brichetă în buzunarul stâng al pantalonilor cu care era îmbrăcată victima.

Din declarația verbală a soțului acesteia a rezultat faptul că nu există suspiciuni cu privire la incendirea locuinței și nici cu privire la decesul femeii, întrucât aceasta suferea de o boală gravă (cancer), iar din momentul în care a aflat de această situație, era vizibil afectată și într-o continuă stare depresivă, motiv pentru care ar fi incendiat locuința și s-ar fi spânzurat.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” (moarte suspectă) și „distrugere” (incendiu).