Poliţia Română, semnal de alarmă cu privire la o nouă campanie de „phishing”: Citaţii false sunt trimise pe e-mail

Poliția Română atrage atenția privind o nouă campanie de „phishing” care se folosește de două modele de citații false care sunt trimise pe e-mail cetățenilor.

Citațiile poartă sigla și înscrisul Ministerului Afacerilor Interne și vor să pară că sunt trimise din partea Inspectoratului General al Poliției Române sau Europol.

Destinatarii care găsesc aceste citații false în e-mail sunt anunțați că ar face obiectul mai multor acțiuni legale pentru diferite fapte și li cer explicații. Totodată, sunt amenințați cu o serie de consecințe dacă nu răspund, notează digi24.ro.

„În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online„, se arată în mesajul postat pe Facebook de Poliția Română.

Campaniile de phishing (înșelăciune) încearcă să obțină date confidențiale ale unei persoane folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.