Părintele Horga, de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, Cetățean de Onoare al comunei Berchișești

Preotul Nicolai Horga, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din municipiul Suceava a devenit Cetățean de Onoare al comunei Berghișești. Titlul i-a fost înmânat joi, 26 octombrie, chiar de hramul locașului de cult, de către primarul Violeta Țăran. 

Primărița de la Bechișești, împreună cu alți reprezentanți ai comunei, au venit îmbrăcați în straie populare, dovadă clară că respectul pentru tradiții și obiceiuri este unul foarte mare. 

„Îi mulțumim părintelui Horga, în numele întregii comunități din Berchișești, pentru că a fost alături de noi, atât la evenimentele frumoase, cât și la cele mai puțin plăcute. Să-i dea Bunul Dumnezeu liniște, răbdare și înțelepciune ca să ne poată călăuzi pe toți spre Porțile Raiului. Să aibă parte de sănătate și viață lungă”, a transmis Violeta Țăran.

Primărița a subliniat că titlul de Cetățean de Onoare al comunei Berchișești i-a fost conferit preotului Nicolai Horga, personalitate marcantă a vieții spirituale din Bucovina pentru că, „prin activitatea sa, a avut o contribuție importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului comunei Berchișești, înfăptuită pe parcursul ultimelor decenii”.