Politica de semafor

Politica de semafor, între roșu și galben, trecem pe verde!

Politica de semafor, între roșu și galben, trecem pe verde!

Anul trecut, la începutul pandemiei, Suceava era denumită Lombardia României pe măsură ce situația pandemică se agrava și numărul de cazuri Covid-19 părea scăpat de sub control.

Tot atunci apăruse și celebrul caz – doctorul Flutur, în care președintele de consiliu județean și al PNL s-a testat peste rând, sub o identitate falsă.

Iată că astăzi, după aproape 20 de luni Suceava devine din nou campioană, de data asta de bine, fiind primul județ care intră în zona verde, după numărul din ce în ce mai mic de cazuri Covid-19.

Doar că acum aproape nimeni nu comentează acest subiect, nici măcar cei care îi fac agenda media a președintelui Flutur sau cei care îi scriu comunicatele de presă președintelui Stan.

În orice caz, niciunul dintre ei, nici liberalul galben și nici socialistul roșu nu au vreun merit pentru starea asta, de oarecare bine pe verde, în care am ajuns, nici pentru faptul că suntem cel mai puțin vaccinat județ din țară, ci pentru faptul că, vrem sau nu să recunoaștem, suntem județul cu cei mai mulți trecuți prin boală.

Practic, paradoxal, faptul că anul trecut în martie-aprilie am fost lăsați baltă, că ne-au preluat cei din armată și ne-au ținut forțat în carantină săptămâni la rând, ne-a ajutat mult de tot.
Prin urmare să ne tragem puțin răsuflarea, să ne bucurăm cât de cât, să le mulțumim celor care s-au implicat și și-au asumat lupta în prima linie, că despre aleșii noștri ne-am lămurit, ce ți-e roșu ce ți-e galben, până la urmă ei se ceartă, ei se-mpacă.

Iar verdele e o culoare comună atât în silvic, cât și în zootehnie.

Politica de semafor

Redacția ZDB: Shakal o’NIL