Ion Lungu
Politică la 180 de grade

Politica la 180 de grade. Sau cum să faci spagatul ca la Prelipca

Iată că încă o dată se dovedește faptul că politica este cea mai veche meserie din lume.

Ne-am obișnuit cu declarații care mai de care mai fanteziste de a lungul timpului ne-am obișnuit cu schimbări, inclusiv de 180 de grade, ne-am obișnuit cu trădări dar și cu susțineri unele chiar și împotriva naturii dar într-un fel toate aceste lucruri sunt într-o mare măsură normale într-o țară precum România, care experimentează un sistem democratic de 31 de ani, puțin dacă este să punem + această cifră pe scara istoriei și evident foarte greu de comparat cu democrații consolidate cum ar fi cea britanică, americană și chiar unele din proximitatea noastră, mai din zona centrală a Europei, care au știut mai bine decât noi jocul democratic.

Revenind la definiția politicii, declarația primarului Sucevei, Ion Lungu, de acu’ două duminici, atunci când s-a aflat printre susținătorii premierului Florin Cîțu, proaspăt lansat în bătălia pentru cucerirea puterii supreme în PNL, demonstrează, din nou, capacitatea unor politruci de a călca peste orice, de a schimba principii peste noapte și de a se face frate din vorbe și cu dracu de dragul de a mai câștiga un pic de ștaif public, așa încât, cine știe, poate mai păcălește pe unii și pe alții.

Ion Lungu a declarat halucinant, cu o sinceritate demnă de o cauză mai nobilă, sau dintr-o nepricepere crasă, că decizia sa de a-l susține pe Florin Cîțu avantajează orașul nostru.

Întrebarea se pune pentru ceilalți primari, cum ar fi cel din Fălticeni, sau din Iacobeni, sau din Bunești și de oriunde din țara noastră, care nu au norocul să fie primari liberali, să ajungă în rândurile fruntașe pe scările din Modrogan și care să susțină premierul în funcție.

Ce se v-a întâmpla cu urbea lor?

Va fi avantajată sau nu, va avea acces la resurse sau nu, va fi pusă sau nu pe lista scurtă de proiecte europene din faimosul PNRR sau din fonduri structurale?

Greu de zis și probabil că istoria recentă le dă dreptate unora ca Ion Lungu, care au știut mai bine decât alții plecăciune în fața ghiulului stăpânului suprem și au ales, în unele cazuri, tabăra câștigătoare.

Nu același lucru putem să spunem despre Ion Lungu, cel din 2014, care îndemna alegătorii suceveni să îl voteze pe Victor Ponta la funcția de președinte al României și în turul 1 și în turul 2.

Acest lucru nu a ajutat nimănui pentru că Ponta a pierdut alegerile dar, pe de altă parte, lucrul ăsta nu l-a împiedicat pe Ion Lungu să devină din nou liberal cu sânge albastru, după un mic stagiu social democrat, să se așeze în trena președintelui Klaus Iohannis și acum în haita de susținători a tânărului liberal din 2016, Florin Cîțu în detrimentul lui Ludovic Orban, cel care pentru Ion Lungu și pentru Suceava a mai făcut câte ceva.

Rămâne de văzut dacă baletul politic făcut de Ion Lungu va avantaja, sau nu, Suceava.

Cert este că până la acest moment e ca în bancuri de la radio Erevan, cel mai important proiect pentru zona noastră, A7, nu era autostradă, era drum expres și nu era finanțat din PNRR ci din buget național.

Vorba poetului nepereche: azi îl vedem și nu e. Sau și-n UE? #MăreațaUE

Ion Lungu
Politică la 180 de grade

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

”unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…”

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori !

Redacția ZDB: Shakal o’Nil