Povestea lui Niță Frizerul, de la prima zi la „Unirea” – la Frizeria X

Astăzi este un om de succes, unul foarte apreciat de domnii din Suceava, însă trebuie să știți că povestea lui Marian Niță nu a fost mereu roz. Urcușurile și coborâșurile pe care le-a experimentat de-a lungul carierei sale l-au făcut să fie omul de acum: un frizer autentic și performant care ridică această meserie la rang de artă.

Cu siguranță, vreți să știți cum a început totul și cum a ajuns „Niță Frizerul” atât de cunoscut și de apreciat în Suceava.

Ei bine, aflați că, în anul 2007, după mai multe încercări în alte domenii, el fiind pe rând agent de pază și taximetrist, Marian Niță s-a hotărât să își îndeplinească un vis pe care îl avea de copil: acela de a fi frizer. Și deși intrarea în această lume, plină de nepotisme la vremea aceea,  nu a fost facilă, hotărârea și perseverența acestuia l-au adus la Cooperativa Unirea din Areni. Și când totul părea că îi este favorabil, primele zile de muncă au fost un calvar, din cauza familiei înrădăcinate la „Unirea”, tată și fiu. Cei doi, nu numai că nu au acceptat venirea noului discipol, ci i-au spus direct: „Aici, scaunele se moștenesc din tată-n fiu! Tu nu ai ce căuta!”.

Aceste vorbe nu l-au descurajat pe tânărul sucevean, care atunci a ales să tacă și să înghită în sec pentru că știa că pasiunea lui pentru această meserie este mai importantă decât orice.

Așa se face că următorii patru ani și i-a petrecut la Frizeria Cooperativei Unirea din Areni, acolo unde a învățat totul despre tunsorile clasice, dar și despre aranjatul bărbii. Și pentru că deja avea un bagaj mare de cunoștințe și o experiență în spate, Marian Niță a ales să se îndrepte spre mediul privat, unde a activat ca angajat timp de mai mulți ani.

În anul 2018, când peste hotare barbershopurile erau din ce în ce mai populare, Niță Frizerul a decis să implementeze acest concept și în Suceava, Barbershopul său, deschis printr-o colaborare, fiind printre primele din oraș.

Ulterior, după încheierea acestei colaborări, Marian Niță a deschis Frizeria X, o locație modernă, ce găzduiește mai mulți barberi pricepuți, care oferă domnilor din Suceava servicii de înaltă calitate.

„Deja clienții nu mai sunt doar clienți. Sunt și prietenii mei! Ne cunoaștem de mult timp și, inevitabil am ajuns să fim chiar prieteni!  Asta contează foarte mult atât pentru ei, cât și pentru mine”, a spus Marian Niță.

Ceea ce iese astăzi din mâinile lui Marian Niță se datorează miilor de ore de practică, acumulate în cei 16 ani de experiență. Și, deși a făcut multe cursuri în domeniu, dorința de a-și crea propriul stil l-a făcut să aprofundeze pe cont propriu. Așa se face că fiecare tunsoare ce-i poartă semnătura este diferită și specială. La fel, din dorința de a-i ajuta pe clienții săi în lupta cu problemele părului, Marian Niță, în colaborare cu o firmă specializată în domeniu, au creat o serie de șampoane tratament, dar și uleiuri pentru îngrijirea bărbii, produse de care este foarte mândru.

Și cum, pe zi ce trece, societatea modernă în care ne desfășurăm activitățile aduce schimbări în stilul de viață adoptat de majoritatea oamenilor, este din ce în ce mai vizibil că scopul acestor schimbări este de a asigura un stil de viață mai bun, mai sănătos, mai elegant și mai plăcut pe termen lung. Așa se face că tânărul sucevean a început să își construiască de la zero un spațiu modern, ce va putea găzdui zece scaune și tot atâția barberi pricepuți. Deja construcția prinde contur, iar anul viitor Niță Frizerul și-ar putea vedea un alt vis împlinit.

În cazul lui Marian Niță lucrurile au evoluat firesc și într-o ordine logică, el parcurgând toate etapele acestei meserii. Iar acum a venit momentul ca aspirațiile sale să fie tot mai mari. Astfel, foarte curând, Marian Niță și-a propus să deschidă o Academie, în cadrul căreia cei pasionați de această meserie să poată să se dezvolte armonios.

„Sfatul meu pentru toți cei care vor să fie frizeri sau barberi este că nu trebuie să se gândească doar la bani, ci trebuie să fie cu adevărat pasionați de această meserie. Iar dacă fac lucrurile din pasiune și drag, cu siguranță serviciile lor vor fi remunerate pe măsură”, a punctat Marian Niță.

Frizeria X își are sediul pe strada Ana Ipătescu, nr. 21 din municipiul Suceava.