Prima ediție a Spectacolului – Concurs „Lumea Poveștilor lui Creangă”, între 1 și 3 martie, la Broșteni

Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, în parteneriat cu Primăria orașului și cu Parohia „Sfântul Neculai”, organizează, în perioada 1 – 3 martie, prima ediție a Spectacolului – Concurs „Lumea Poveștilor lui Creangă”. De asemenea, activității cultural – artistice și literare i se alătură parteneri din Cernăuți, Ucraina.

Evenimentul se va desfășura la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, dar și la Casa de Cultură din oraș și la Bisericuța Muzeu „Ion Creangă”.

Manifestările vor debuta vineri, 1 martie, la ora 12:00, la Bisericuța Muzeu „Ion Creangă” din Broșteni, acolo unde va avea loc o slujbă de pomenire a marelui povestitor.

În cea dea de-a doua zi a Spectacolului – Concurs „Lumea Poveștilor lui Creangă”, cei implicați vor lua parte la Simpozionul „Școala în opera lui Creangă” ce se va desfășura la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, iar de la ora 12:00, elevii și cadrele didactice vor lua parte la Concursul de interpretare teatrală „Eu sunt Nică” / „Poveștile lui Creangă”.

Evenimentul mai cuprinde și un concurs de desene / fotografii / benzi desenate „Broșteniul lui Creangă” / „Broșteniul de azi”.

Evenimentul are drept scop cunoașterea și valorificarea operei lui Creangă, precum și promovarea Muzeului „Bisericuța lui Creangă”.