Primarul Ion Lungu anunță că pe Calea Unirii, în zona Grupului Școlar, vor fi montate minim trei benzi rezonatoare

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri, 28 februarie, în conferința săptămânală de presă, că Primăria Suceava intenționează să monteze minim trei benzi rezonatoare pe sensul de coborâre al străzii Calea Unirii, în zona Grupului Școlar, acolo unde au avut loc mai multe accidente rutiere.

„Aceste benzi au rolul de atenționare a șoferilor și în cele din urmă să-i determine să reducă viteza. Vrem să montăm minim trei asemenea benzi rezonatoare. În urma  monitorizării făcute de Poliția Rutieră principala cauză se pare că este depășirea vitezei legale. Vrem să ne asigurăm că totul este în ordine la axul principal și cetățenii pot să circule în condiții de siguranță.

Problema legată de alunecările la axul principal care a fost asfaltat anul trecut, în mod special pe zona de coborâre la Grupul Școlar, este o problemă care preoecupă Primăria municipiului Suceava. Tocmai de aceea, Primăria Suceava a încheiat un contract cu firma Alfa Testing SRL din Piatra Neamț pentru 12.000 de lei pentru a face măsurarea aderenței suprafeței pe o lungime de 675 de metri liniari pe sensul de coborâre la Grupul Școlar. Acest contract are termen de finalizare maxim 30 de azile dar eu sper să termine mai repede să putem trage o concluzie  legat de aceste alunecări”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.