Se apropie ziua de naștere a copilului tău? Idei de cadouri cu care să îl surprinzi

Aniversarea copilului tău este cel mai important eveniment din întregul an, atât pentru el, cât și pentru ceilalți membri din familia voastră. Sărbătorirea acestei zile cu o petrecere este un prilej de socializare pentru cei mici, dar și pentru părinți care, de asemenea, pot participa și împărtăși experiențe între ei, în timp ce își supraveghează copiii. Organizarea și participarea la acest eveniment are un impact pozitiv asupra dezvoltării cognitive și emoționale ale persoanei sărbătorite întrucât este dovedit științific faptul că se pot întări relațiile din familie, îi poate crește stima de sine și reprezintă totodată un prilej de a crea amintiri frumoase.     

         Dacă se apropie ziua de naștere a copilului tău și încă nu te-ai hotărât ce cadou să îi faci, iată mai jos câteva sugestii de care să ții cont!

  •         Puzzle

Dacă optezi pentru oferirea unui puzzle atunci trebuie să știi că îți vei ajuta copilul să își dezvolte răbdarea, precum și abilitățile cognitive necesare să finalizeze o acțiune. În plus, cel mic își va antrena abilitatea de coordonare, capacitatea de concentrare și memoria imaginilor.

  •         Bicicletă

Dacă preferă să petreacă timp în aer liber, poți să îi cumperi copilului tău o bicicletă din magazinul online altex.ro pentru a-i încuraja acest hobby. Pe lângă întărirea musculaturii, această activitate îl va ajuta și la dezvoltarea armonioasă a corpului și va contribui la îmbunătățirea calității somnului. Online găsești o gamă variată de modele de unde poți alege varianta care se potrivește copilului tău.

  •         Album foto

Cu siguranță cel mic se va bucura dacă va primi un album unde va regăsi toate amintirile frumoase petrecute împreună. Poți opta pentru o variantă personalizată unde să adaugi imagini din cele mai frumoase vacanțe ale voastre și de la alte evenimente de familie.

  •         Cărți

Dacă pui accent pe partea educativă a unui cadou atunci cu siguranță un set de cărți este varianta ideală pentru sărbătoritul tău. Fie că vorbim despre enciclopedii, cărți de știință sau cărți de povești sau de colorat, această variantă este ideală atunci când vrei să investești în educația unui copil. De cele mai multe ori, pe lângă materialul educațional, cărțile vin la pachet și cu jocuri cu ajutorul cărora copilul își poate dezvolta atenția, raționamentul și dezvoltarea cognitivă.

  •         Instrumente pentru desenat sau pictat

În situația în care copilul sărbătorit are înclinații artistice, să știi că nu vei da greș cu pensule pentru pictat sau creioane colorate. Această activitate are nenumărate beneficii printre care se numără dezvoltarea creativității, coordonarea mișcărilor și exprimarea emoțiilor prin intermediul artei.

  •         Articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte

Deși este în creștere și hainele îi rămân mici destul de repede, dacă ești în pană de idei, poți să cumperi o ținută completă pentru persoana sărbătorită.

Alege să te inspiri din sugestiile de mai sus atunci când cumperi un cadou pentru copilul tău iar acesta se va bucura și va avea parte de aniversarea mult dorită alături de familie și prieteni!

 

Poză de stockking pe Freepik.com