Primarul Ion Lungu anunță că rețeaua de gaz metan din Suceava va fi modernizată

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în conferința săptămânală de presă de miercuri, 24 august, că a purtat discuții cu conducerea DELGAZ GRID Târgu Mureș pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor de gaz metan din municipiul reședință de județ. Potrivit edilului, investiția ar urma să fie realizată pe fonduri europene, prin Priogramul Național de Redresare și Reziliență, printr-un proiect accesat de către societatea regională. Totodată, primarul Ion Lungu a precizat că s-a discutat și despre racordarea la gaz metan a cartierului Tătărași.

„Municipalitatea suceveană și-a dat acordul să facă parte dintr-un proiect de reabilitare și modernizare a rețelei de gaz metan din orașul nostru, printr-un proiect pe fonduri europene promovat pe Programul Național de Redresare și Reziliență de către SC DELGAZ GRID SA Târgu Mureș.
În acest sens am avut o discuție la sediul Primăriei Suceava cu directorul pentru Strategie și Tehnologie Rețea Gaz -Delgaz Grid Târgu Mureș, domnul Tudor Pop, cu care am stabilit ca municipiul Suceava să facă parte din acest proiect, să schimbăm conductele metalice cu cele din polietilenă și să fie toate conductele de gaz îngropate în pământ.
De asemenea am discutat posibilitatea alimentării cu gaz metan a Cartierului Tătărași, unde avem depus proiect pentru finanțare pe PNI «Anghel Saligny»”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.