Româncele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, aur în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Europene de la Bled

Româncele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au câştigat medaliile de aur în proba de dublu vâsle feminin, duminică, la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia).

Bodnar şi Radiş au început mai greu şi după 500 de metri se aflau pe locul al treilea, iar după 1.500 erau pe locul secund, dar la aproape două secunde de echipajul lituanian. Româncele s-au impus cu timpul de 06 min 40 sec 83/100, urmate de Lituania (Donata Karaliene, Dovile Rimkute), 06 min 41 sec 18/100, şi de Olanda (Roos De Jong, Laila Youssifou), 06 min 45 sec 98/100.

La dublu rame masculin, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan s-au clasat pe locul 5 în Finala A, cu timpul de 06 min 28 sec 64/100.

La dublu rame feminin, România a obţinut al 17-a titlu european consecutiv, câştigând aurul fiecare la fiecare ediţie din 2007.

Bilanţul României la Europenele de la Bled este acum de patru medalii de aur şi una de argint. Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a câştigat aurul, iar argintul a fost obţinut în proba masculină de 8+1 (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu). Duminică, Ionela Cozmiuc a câştigat aurul în proba de schif simplu categorie uşoară, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au devenit campioane europene la dublu rame feminin, iar Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus o nouă medalie de aur, la dublu vâsle feminin.

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, va mai evolua în finala feminină de la 8+1.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.