S-a decis: Ion Lungu nu va avea contracandidat de la PSD

Cele două partide din coaliție, PNL și PSD, vor un candidat comun pentru mai multe orașe importante din țară. Anunțul a fost făcut marți, 6 februarie, de Antena 3. Rămâne însă în discuție Primăria Capitalei. La Primăria Capitalei încă nu sunt reglate lucrurile, dar se poate întâmpla acest lucru în ședința coaliției de la mijlocul acestei săptămâni.

PSD și PNL, tot la aceeași ședință a coaliției, vor discuta cum își împart candidaturile în marile orașe, acolo unde nu au deja primari.

În ceea ce privește orașele mari unde sunt deja primari în funcție, aceștia nu vor avea contracandidați.

Spre exemplu, la Suceava rămâne Ion Lungu din partea PNL, iar social democrații nu vor avea candidat propriu. La fel și la Cluj – Napoca, Emil Boc, la Oradea – Florin Birta și la Constanța, fostul senator Vergil Chițac.

În ceea ce privește orașele mari care au deja un primar social democrat se va merge pe continuitate. Spre exemplu, la Craiova rămâne Olguța Vasilescu, la Pitești – Cristian Gentea mai candidează pentru un nou mandat. La fel și la Buzău, incontestabil rămâne Constantin Toma, iar la Galați, Ionuț Pucheanu.  Acestea sunt primăriile deja adjudecate de social-democrați.

Trebuie spus că împărțirea primăriilor urmează să fie validată în ședința coaliției.

Reamintim că luni, 5 februarie, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că Vasile Rîmbu a fost validat de conducerea partidului pentru candidatura la Primăria Suceava.