Se lucrează îmbucurător la Palatul Administrativ Suceava

De curând, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat din nou lucrările de la Palatul Administrativ din Suceava.

Clădirea, puternic afectată de un incendiu, se află într-un amplu proces de refacere, iar șeful administrației județene a declarat că lucrările vor fi gata în vara anului 2025.

„E vorba de investiții în infrastructură, subzidiri în pivnițe, apoi în suprastructură, consolidarea pereților și torcretarea lor cu beton. Sunt peste 16.000 de metri pătrați de tencuială, sunt tavane noi pentru că erau tavane din lemn între parter și etaj. Și toate aceste tavane sunt făcute din nou. De asemenea, avem investiții mari în șarpantă. În total sunt circa 2.100 de metri pătrați de șarpantă, unde au intrat peste 100 de metri cubi de lemn. De asemenea, avem 2.100 de metri pătrați de țiglă care va fi pusă și circa 100 de tone de fier beton care este tratat special. Lemnul este ignifugat și tratat pentru atacurile de insect. Firma lucrează din plin. A lucrat și iarna pentru că e mult de lucrat la interior și după cum vedeți se lucrează deja la acoperi”, a spus  Flutur.

Palatul Administrativ se reabilitează printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții, în valoare de 96 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.